Επίσκεψη του κ. Νικήτα Κακλαμάνη στο Δημαρχείο Καρδίτσας


Συνάντηση με τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στην Α’ Αθηνών κ. Νικήτα Κακλαμάνη, -ο οποίος διετέλεσε Υπ. Υγείας, Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ- είχε την Πέμπτη 14/6 στο Δημαρχείο,  ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός,  παρουσία των Δημάρχων Παλαμά και Μουζακίου και κ.κ. Κων. Πατσιαλή και Γεωργ. Κωτσού αντίστοιχα και αντιδημάρχων του Δήμου Καρδίτσας.

Τον κ. Κακλαμάνη,  συνόδευαν ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Στ. Παπαγεωργίου, οι υποψήφιοι βουλευτές Καρδίτσας της ΝΔ κ.κ. Κ. Τσιάρας, Ασ. Σκόνδρα, Σπ. Ταλιαδούρος, Π. Σιούφας, Μ. Πράντζου- Καφφέ και Κων. Κωτούλας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δημ. Λουκάς και άλλα τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα των κρίσιμων για το μέλλον της χώρας εκλογών της 17ης Ιουνίου, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλός σ’ αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά τα μεγάλα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, βρίσκεται κοντά στον πολίτη καλύπτοντας κενά και αδυναμίες του κεντρικού κράτους που εμφανίζει σημεία παράλυσης.

Ο κ. Κακλαμάνης, έχοντας προσωπική εμπειρία από τη θητεία του στο Δήμο Αθηναίων και  στην ηγεσία της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε απόλυτα με αυτή τη διαπίστωση, προσθέτοντας ότι, έπειτα από μια «χρυσή περίοδο» για την Αυτοδιοίκηση, όπως χαρακτήρισε την περίοδο 2006-2009, ο θεσμός, ύστερα και από την τελευταία διοικητική μεταρρύθμιση, έχει περιέλθει σε τέλμα και απαιτείται η νέα κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Παπαλός χάρισε στον κ. Κακλαμάνη μια πένα και το λεύκωμα με θέμα της ιστορία της Τ.Α. της περιοχής μας, ενώ ευχήθηκε η αυτοδιοικητική του εμπειρία να αξιοποιηθεί με τη συμμετοχή του σε πιθανό κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

 

Προηγούμενο άρθρο Έκλεισε η φετινή σχολική χρονιά των νέων του Θεοδωρίδειου Κέντρου - Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα συνεργείων ΟΣΔΕ 2012 από Παρασκευή 15-06-2012