Ειδήσεις

Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ στο Δήμο Λ. Πλαστήρα


Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Παναγιώτη Νάνου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών θεμάτων Βάσω Ξηροφώτου και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Μπράντζος.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η διαδημοτική συνεργασία μέσω της επιχείρησης e-trikala, με σκοπό την υποστήριξη του Δήμου Πλαστήρα σε καινοτόμες εφαρμογές και ανάπτυξη ψηφιακών προγραμμάτων μέσα από την εμπειρία του Δήμου Τρικκαίων. Οι δήμαρχοι συμφώνησαν για την προώθηση συμφώνου συνεργασίας στα δημοτικά συμβούλια στο άμεσο μέλλον.

Επίσης στον κ. Παπαστεργίου με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΕ, τέθηκαν θέματα που αφορούν τους ορεινούς δήμους, προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο δήμος λίμνης Πλαστήρα, όπως είναι λ.χ. η υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, ανυπαρξία μελετών και απουσία επενδύσεων. Επίσης τέθηκαν θεσμικά θέματα της Αυτοδιοίκησης που αφορούν την δυνατότητα σύνταξης μελετών από τους ειδικούς συνεργάτες και την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ από τους δήμους.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι τα θέματα αυτά τέθηκαν από τη νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και ότι σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες.

Τέλος ο κ. Νάνος έθεσε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ορισμένα ειδικά θέματα που αφορούν τη λίμνη Πλαστήρα και ζήτησε υποστήριξη σε κεντρικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα προβλήματα από τη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου και τις παρενέργειες που έχει στην οικονομική ζωή του Δήμου και αποτελεί τροχοπέδη στην Ανάπτυξη.

Προηγούμενο άρθρο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Νίκος Καρδούλας
Επόμενο άρθρο Με το Δήμαρχο Καρδίτσας Β. Τσιάκο συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης