Επίσκεψη του 3ο Γυμνασίου Καρδίτσας στο ΚΠΕ Μουζακίου


Το 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, στο πλαίσιο του νέου αναλυτικού προγράμματος σπουδών που εφαρμόζει κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά και του μαθήματος «Τοπική Ιστορία – Αειφόρος Ανάπτυξη», πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου και υλοποίησε πρόγραμμα με θέμα:΄΄ Λίγο νερό…..΄΄.

Η υλοποίηση του προγράμματος είχε σαν στόχο, την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα όπως το νερό και η ορθολογική χρήση του.

Οι μαθητές ανέπτυξαν  βιωματικές δράσεις που τους βοήθησαν να συνειδητοποιήσουν την αξία του νερού σαν φυσικού πόρου για την ύπαρξη της ζωής καθώς και τη σημαντικότητα της στάσης των ανθρώπων στη σωστή διαχείρισή του.

Έτσι, η συμμετοχή σε παρόμοιες ενέργειες συμβάλλει στη σταδιακή διαμόρφωση μιας νέας περιβαλλοντικής ηθικής και στην καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών, ώστε οι μαθητές, σαν αυριανοί πολίτες υπεύθυνα και με γνώμονα την αειφορία της κοινωνίας, να οδηγηθούν στην ευημερία του ατόμου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές της Γ4 τάξης με τις καθηγήτριες : Τσιάκα Ιωάννα κοινωνιολόγο, Τσιούκα Μυρτώ φυσικών επιστημών και Φύλλου Μαργαρίτα γαλλικής γλώσσας.

Προηγούμενο άρθρο Έκρήξη σε ξενοδοχείο στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Από 28 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου 2012 το 30ο Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας