Ειδήσεις

Επαναλειτουργούν τα Μουσεία στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Μετά από χρόνια εγκατάλειψης, με απόφαση της δημοτικής αρχής,  επαναλειτουργούν τα Μουσεία στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και μάλιστα όλο το χρόνο. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Μεσενικόλα και το Μουσείο Πλαστήρα στο Μορφοβούνι και είναι έτοιμα να υποδεχθούν επισκέπτες.

Στόχος της νέας διοίκησης του Δήμου είναι να αξιοποιηθούν όλες οι κλειστές υποδομές του Δήμου και να ενισχύσουν την παραμονή των επισκεπτών στις κοινότητες της λίμνης Πλαστήρα. Ειδικότερα τα κλειστά μουσεία οφείλουν να αποτελέσουν πολιτιστικό σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της περιοχής. Προγραμματίζονται περιοδικές εκδηλώσεις  όλο το χρόνο, όπως λ.χ. Βραδιές Οίνου και Γευσιγνωσίας, εκδηλώσεις Λόγου και Τέχνης, κ.α.

Το ωράριο λειτουργίας και για τα δύο μουσεία είναι για τις ημέρες Σάββατο, Κυριακή και αργίες, 10.30 π.μ. μέχρι τις 13.30 μ. μ. και 6-8 μ.μ. Τις καθημερινές είναι 10.30 π.μ.– 13.30 μμ. Για τις οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (Σχολεία, Σύλλογοι, ΚΑΠΗ, κ.ά.) τα μουσεία είναι ανοιχτά όλες τις ώρες και ημέρες, κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμού.

Επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής είναι να επαναλειτουργήσει στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Νεοχωρίου μετά το πέρας των εργασιών και Βοτανικός Κήπος, προκειμένου να αποτελέσουν σημεία αναφοράς στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τον Τουρισμό.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο νέο Μουσείο Πόλης το ΣΔΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικές επισκέψεις για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας