Επαναληπτικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ


Χθες 11/6 μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ της περιοχής μας δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις λόγω ασθενείας.

 

Όμως το ΥΠΔΒΘ δεν έχει προγραμματίσει να διεξαχθούν επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ,  κάτι που δεν ισχύει για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.  Με τον αποκλεισμό των τελειοφοίτων μαθητών των ΕΠΑΛ από τη δυνατότητα της επαναληπτικής εξέτασης παραβιάζεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο η αρχή της ισονομίας και ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, αρχή συνταγματικά κατοχυρωμένη.

 

Με αυτή του την απόφαση το ΥΠΔΒΜΘ  καταδικάζει όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ που για διάφορους σοβαρούς λόγους  δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, να αδυνατούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναρωτιόμαστε, αν οι μαθητές των ΕΠΑΛ είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας, αν θεωρούνται παιδιά «ενός κατώτερου θεού». Η κατάφωρη αδικία σε βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ αποτελεί ντροπή για τον εκπαιδευτικό χώρο είτε πρόκειται για νομοθετικό κενό είτε για διοικητική παράλειψη. Κανένα οικονομικό κόστος δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο των κόπων και των ονείρων ενός νέου ανθρώπου.

 

Απαιτούμε άμεσα το ΥΠΔΒΜ να διοργανώσει επαναληπτικές εξετάσεις γι’ αυτούς του μαθητές.

 

Καμιά δικαιολογία για αδυναμία να ληφθεί τέτοια απόφαση από υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος δεν είναι δυνατό να  στερούμε από τη νέα γενιά το μέλλον της.

 

Η ΟΛΜΕ άμεσα να θέσει το ζήτημα στο ΥΠΔΒΜΘ.

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                          ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Ο Καλλίχορος σε εκδήλωση στην Κρύα Βρύση
Επόμενο άρθρο Επιτυχημένη η εκδήλωση της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών