Επανεξέταση των απορριφθέντων επιχειρηματικών σχεδίων


  Ο Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, τ. Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητά την επανεξέταση των απορριφθέντων επιχειρηματικών σχεδίων, Καρδιτσιωτών επιχειρηματιών ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΝΕΕ 2009 του ΟΑΕΔ

Ειδικότερα το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού Καρδίτσας και ιδιαίτερα οι νέοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της απόρριψης μεγάλου αριθμού επιχειρηματικών σχεδίων για την ίδρυση επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2009» του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Καρδίτσας εξέφρασε την έντονη απογοήτευση του για την απόρριψη μεγάλου αριθμού επιχειρηματικών σχεδίων, Καρδιτσιωτών επιχειρηματιών από τον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΕΕ 2009. Νέοι επιχειρηματίες που μέχρι χθες ήταν άνεργοι και παρόλα αυτά τόλμησαν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση βρίσκονται τώρα σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω της απρόσμενης μη υπαγωγής τους στο προαναφερόμενο πρόγραμμα. Δεδομένης δε και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει ο τόπος μας και ο επιχειρηματικός κόσμος ιδιαίτερα, ζητείται ελπίδα βιωσιμότητας.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • 1. Προτίθεται να επανεξετάσει τα απορριφθέντα επιχειρηματικά σχέδια ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΝΕΕ 2009 μεγαλύτερος αριθμός νέων επιχειρηματιών;»
Προηγούμενο άρθρο ΑΝΕΡΓΙΑ – ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθρο Κλοπές και ζημιές στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων