Επείγουσα σύσκεψη Προέδρων ΠΤ( Περιφερειακών τμημάτων ΤΕΕ) για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)


Επείγουσα σύσκεψη των προέδρων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ με αντικείμενο τον οδικό άξονα Ε – 65, πραγματοποιείται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 στην Καρδίτσα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περ. Ενότητας, με πρωτοβουλία του προέδρου Κεντροδυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Ντίνου Διαμάντου. Ο κ Διαμάντος στη επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ αλλά και τους προέδρους των περιφερειακών ΤΕΕ  επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μπροστά στη δυσμενή εξέλιξη που, από την ενημέρωση που έχουμε, προδιαγράφεται για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) με την πιθανή εγκατάλειψη του έργου με απόφαση της Κυβέρνησης ΠΡΕΠΕΙ ενωμένοι να αντιδράσουμε.

Ο οδικός αυτός άξονας είναι ένα έργο Εθνικής, υπερτοπικής σημασίας αλλά, και ιδιαίτερης σημασίας για τέσσερεις Περιφέρειες της χώρας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν μπορεί να οδηγηθεί η χώρα και η 4 Περιφέρειες στην «εγκληματική» εγκατάλειψη ενός οδικού άξονα που, η ολοκλήρωσή του θα αποδώσει προστιθέμενη αξία στην ανταγωνιστικότητα και στην εξωστρέφεια και θα καταστήσει «ελκυστικές» τις επενδύσεις, τονώνοντας έτσι και την περιοδική και μόνιμη απασχόληση. Πιστεύω λοιπόν, πως πρέπει να αποδώσουμε από κοινού την έκφραση αντίδρασης και να θέσουμε το κοινό πλαίσιο αντίδρασης και αντίστασης σε μία τέτοια εξέλιξη. Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με μία «σύσκεψη Προέδρων» των 5 ΠΤ στην οποία, θα ήταν σημαντική και η παρουσία του Προέδρου του ΤΕΕ συν Χρ. Σπίρτζη.

Προτείνω λοιπόν, για «σημειολογικούς λόγους» και λόγους «κεντροβαρικότητας», η σύσκεψη να γίνει στην Καρδίτσα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13,00 μμ, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας  Καρδίτσας».

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος

Προηγούμενο άρθρο Οικονομική ενίσχυση εκτροφέων βοοειδών, προβάτων και αιγών
Επόμενο άρθρο ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε65 - Στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας