Ειδήσεις

Επικινδυνότητα λόγω πετροπτώσεων στο δρόμο Μουζάκι-Πορτή


Οι πετροπτώσεις, οι καταπτώσεις χώματος και οι κατακρημνίσεις βράχων και δέντρων σε όλο το πλάτος του δρόμου που οδηγεί από το Μουζάκι στην κοινότητα Πορτής και συγκεκριμένα στη συμβολή με την Ε.Ο Μουζάκι-Αργιθέα(3οχλμ) συνεχίζονται γιατί στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει γίνει καμία απολύτως παρέμβαση.

Αυτή η θλιβερή και καθημερινή πραγματικότητα αφ ενός μεναναιρεί τις καλές προθέσεις της Π.Ε Καρδίτσας η οποία «επιχειρεί… σε άλλα σημεία», αφ ετέρου δε υποβαθμίζει-αλλοιώνει το περιβάλλον και αποβαίνει σε βάρος της ασφαλούς μετακίνησης των διερχόμενων Πολιτών και οχημάτων, με «άμεσο κίνδυνο ατυχήματος».

Προειδοποιούμε ότι, «τα πρανή, τα δέντρα και οι πέτρες αδυνατούν…. να παραμείνουν στη θέση τους και θα συνεχίσουν να πέφτουν…στο δρόμο».

Είναι απαραίτητο άμεσα να ληφθούν μέτρα διαμόρφωσης, προσαρμογής, αντιστήριξης  και προστασίας των πρανών με περιβαλλοντική ευθύνη, καθώς επίσης να ξεκινήσουν κατεπειγόντως στο συγκεκριμένο σημείο εργασίες οπλισμένου τοίχου αντιστήριξης και τοποθέτησης πλήρως  αγκυρούμενου προστατευτικού πλέγματος με γαλβανισμένα συρματόσχοινα  κ.α.

«Πρέπει να συμβεί κάτι δυσάρεστο…;».

 

 

Για την  Περιβαλλοντική και  Οικολογική Παρέμβαση Γιώτης Λάμπρος, Βασιλάκος  Αστέριος

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επαναλειτουργία Γραφείου Συλλόγου Τριτέκνων
Επόμενο άρθρο Αντίδραση Δήμου Παλαμά-Καρδίτσας στην εγκατάσταση λαθρομεταναστών