Ειδήσεις

Επιμένουν οι φορείς για συνάντηση με την υπουργό Παιδείας


Με αντικείμενο την υπόθεση του πανεπιστημιακού τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη μετά από απόφαση της υπουργού παιδείας καθώς και γενικότερα τα προβλήματα που προκάλεσε ο νόμος Γαβρόγλου στην τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα, συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρδίτσας, το άτυπο συντονιστικό. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κων/νος Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφ. Στάθης, ο Δήμαρχος Πλαστήρα κ. Π. Νάνος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κ. Ζυγογιάννης και ο πρόεδρος του Εργ. Κέντρου κ. Γ. Καπράνας. Ενημέρωσαν για την απουσία τους στην Αθήνα οι Δήμαρχοι Σοφάδων και Αργιθέας κ. Θ. Σκάρλος και Α. Στεργίου.

Στη συνεδρίαση έγινε αναλυτική συζήτηση η οποία κατέληξε στα εξής:

1) Η πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού παιδείας κ. Κεραμέως άφησε αίσθημα  δυσαρέσκειας στην τοπική κοινωνία. Η κ. Κεραμέως παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το Συντονιστικό δεν δέχθηκε να συναντηθεί μαζί του, με αποτέλεσμα να μην δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις, για την πρόσφατη απόφαση της να αναστείλει τη λειτουργία του  τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.

2) Η τοπική κοινωνία αισθάνεται ότι ο νομός Καρδίτσας είναι κατάφωρα αδικημένος από τον νόμο Γαβρόγλου, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το πιο δυναμικό κομμάτι του τοπικού ακαδημαϊκού campus το τμήμα Διαιτολογίας. Επίσης υποβαθμίστηκε  το τμήμα Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.  Και όλα αυτά έγιναν χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει η ακαδημαϊκή κοινότητα. Το αίσθημα αδικίας εντείνεται ακόμη περισσότερο μετά την πρόσφατη απόφαση της κ. Υπουργού για το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη παιδική ηλικία.

3) Το άτυπο Συντονιστικό που έχει συγκροτηθεί με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, των Δημάρχων και των άλλων θεσμικών παραγόντων της περιοχής (ΕΒΕ, Εργ. Κέντρο, εκπροσώπους Ακαδημαϊκής κοινότητας) είναι σταθερά προσανατολισμένο, σε αυτή τη φάση, στο διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Για το λόγο αυτό επιμένει στο αίτημα που έχει υποβάλλει για άμεση συνάντηση με την κ. Υπουργό ώστε να καταθέσει τα επιχειρήματα του. Για το λόγο αυτό άμεσα θα κατατεθεί εκ νέου στο γραφείο της κ. Υπουργού  αίτημα για συνάντηση στο προσεχώς χρονικό διάστημα.

4) Παραγραμματίζεται εντός των ημερών  νέα σύσκεψη στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν και οι βουλευτές του Νομού ώστε με την παρουσία τους να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής

5) Το άτυπο συντονιστικό προωθεί άμεσα τη συγκρότηση πρότασης που θα αποκαθιστά την πανεπιστημιακή αδικία που έγινε σε βάρος της Καρδίτσας με τη μέγιστη αξιοποίηση τους τοπικού ακαδημαϊκού campus την οποία και προτίθεται να θέσει υπ όψη της ηγεσίας του υπουργείου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τεράστια επιτυχία για τον ΣΟΑΚ Φωκιανό
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση εθελοντών δοτών μυελού των οστών