Ειδήσεις

Επιμορφώθηκαν οι Μαθηματικοί της Καρδίτσας


Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) μεταβάλλουν τον κόσμο από κάθε άποψη. Το σχολείο δεν είναι δυνατόν να μείνει έξω ή να είναι μακριά από αυτή τη διαδικασία. Οι συνθήκες μάθησης στο σύγχρονο σχολείο, οι γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που αναμένεται να αποκτήσουν οι μαθητές πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώνονται στο παραπάνω σκηνικό.

Είναι επομένως αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, και σε συνάρτηση με την αξιοποίηση των ΤΠΕ. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία των στόχων αυτών είναι ο ίδιος ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια που θα του επιτρέψουν να λειτουργήσει στη νέα πραγματικότητα και να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα και τις ΤΠΕ για την καλύτερη επίτευξη των μαθησιακών και παιδαγωγικών στόχων.

Στα πλαίσια της «Συνεχoyς επιμορφωσης των εκπαιδευτικων στην διδακτικη διαδικασια», ο Συντονιστής  Ε. Ε.  κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάναςσε συνεργασία με τον Υπεύθυνο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της Δ/νσης Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Λεωνίδα Μποντίλα οργάνωσαν  επιμορφωτικό πρόγραμμα  με τίτλο  «Συνεργατικά Εργαλεία Μάθησης στην Εκπαιδευτική Διαδικασία».

Το επιμορφωτικό πρόγραμμαυλοποιήθηκε, στο Εσπερινό Γυμνάσιο &Λυκειακές τάξεις Καρδίτσας το οποίο υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+KA229 με αντίστοιχο περιεχόμενο (Συνεργατικά εκπαιδευτικά εργαλεία της Googleκαι εφαρμογέςWEB 2.0 για φορητές συσκευές) και τίτλο “Innovationandmobilelearning”.

Οι οργανωτές ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του σεμιναρίου, τους εκπαιδευτικούςγια τη με μεγάλη και ενεργή συμμετοχή τους  και τον  διευθυντή του σχολείου κ. Λούκα Ηλία για την άριστη συνεργασία και φιλοξενία.

 

Προηγούμενο άρθρο Ποσό 65.073 ευρώ στη Θεσσαλία για τα Σχέδια Βελτίωσης
Επόμενο άρθρο Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας