Επιμόρφωση των αιρετών του Νομού


 

– Την Τρίτη 14 του μήνα, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προγραμματίζει σειρά Επιμορφωτικών Ημερίδων που στοχεύουν στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων.  

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. πραγματοποιεί Επιμορφωτική Ημερίδα για τους Αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους του Νομού Καρδίτσας την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 9:30 στην Καρδίτσα (Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ, Μπλατσούκα και Τζέλλα), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013».

 

Η Επιμορφωτική Ημερίδα φιλοδοξεί να προσφέρει επεξεργασμένο και εντοπισμένο σε συγκεκριμένα θέματα επιμορφωτικό υλικό, που θα αποτελέσει χρήσιμο εφόδιο για την άσκηση των καθηκόντων σας.

 

Εμπειρογνώμονες, με εξειδικευμένη γνώση στο νέο θεσμικό πλαίσιο καθώς και εφαρμοσμένη εμπειρία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, θα εισηγηθούν και  θα συζητήσουν μαζί σας θέματα αιχμής που άπτονται των αυτοδιοικητικών ενδιαφερόντων σας, αλλά και «καλές πρακτικές» που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

Οι βασικές θεματικές ενότητες είναι:

  • § Τομείς άσκησης πολιτικής και ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου: από το όραμα στην καθημερινή δράση
  • § Δημόσιες Τοπικές Πολιτικές, Ενδοδημοτική Αποκέντρωση και Τοπική Διακυβέρνηση
  • § Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, Οργάνωση και Πόροι

 

Επιθυμώντας η Επιμορφωτική Ημερίδα της 13ης Δεκεμβρίου 2010 να αποτελέσει πεδίο μετάδοσης χρήσιμων πληροφοριών και κυρίως βάση γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, θεωρούμε σημαντική την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή των νέων Δημοτικών Συμβούλων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος από τον πολιτιστικό σύλλογο του Μαυρομματίου
Επόμενο άρθρο Ενθουσιασμένοι οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ξύλου από την επίσκεψη στις επιχειρήσεις επίπλων ΚΕΚ, 120 & COCOMAT