Ειδήσεις

Επισκέψεις της Δυνατής Καρδίτσας σε Κέντρο Βάμβακος και ΤΟΕΒ Ταυρωπού


Δυο κρίσιμες συναντήσεις για την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα στην περιοχή μας είχαν στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος και στον Τ.Ο.Ε.Β Ταυρωπού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού του «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ».

Όπως ειπώθηκε στις συναντήσεις με τον προϊστάμενο του Ε.Κ.Β. κ. Μοχάμεντ Νταράουσε και τον πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. κ. Θανάση Μαρκινό παρόντων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναληφθούν δυναμικές πρωτοβουλίες και να επιτευχθούν συνέργειες προς την κατεύθυνση της οργανωτικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.

Ο κ. Παπαλός επισήμανε ότι προμετωπίδα του προγράμματος της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» είναι η αγροτική ανάπτυξη και πως νιώθει τυχερός που ο Δήμος μας διαθέτει τις εξειδικευμένες δομές όπου μπορεί να στηριχτεί η νέα προσπάθεια για την αναζωογόνηση της Καρδιτσιώτικης υπαίθρου.

Στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος, τόσο ο κ. Νταράουσε, όσο και ο υποψήφιος Δήμαρχος, θυμήθηκαν τον αγώνα που έδωσαν από κοινού κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» (2011 – 2014),για τη θεσμική αναβάθμιση και αυτοτέλεια του Κέντρου.

Όπως είπαν, η συνεργασία τους ήταν υποδειγματική, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το 2014 να υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Μία υπουργική απόφαση που επέφερε την πιστοποίηση της ποιότητας του ελληνικού βαμβακιού και την κατακόρυφη άνοδο της ανταγωνιστικότητάς του στις διεθνείς αγορές.

Επειδή όμως δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη το σκέλος της ΚΥΑ που αφορά στην λειτουργική αυτονομία του Κέντρου, υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση και στελέχωσή του από το κράτος.

Ο κ. Παπαλός δεσμεύτηκε στον κ. Νταράουσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να πιέσει την κεντρική εξουσία να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες, προσθέτοντας πως εάν επανεκλεγεί Δήμαρχος Καρδίτσας, θα ζητήσει τη συμβολή του ιδίου και του Ε.Κ.Β. στην υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ».

Στον Τ.Ο.Ε.Β. οι κ.κ. Παπαλός και Μαρκινός, γνωρίζοντας άριστα ο ένας τον άλλον από την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία τους κατά τη δημοτική περίοδο 2011 – 2014, (ο πρώτος ως Δήμαρχος Καρδίτσας και ο δεύτερος ως αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης), συμφώνησαν να έχουν στενή επαφή το επόμενο διάστημα για τα αγροτικά ζητήματα.

Απευθυνόμενος δε στο Δ.Σ. ο κ. Παπαλός τόνισε:«Ο Τ.Ο.Ε.Β. είναι ένας σοβαρός Οργανισμός, με νέα διοίκηση που τον εκσυγχρονίζει συνεχώς και έχει καθημερινή επαφή με τους καλλιεργητές, επομένως γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Θέλουμε λοιπόν να είστε βασικοί αρωγοί στην προσπάθειά μας να κατανοήσουν οι αγρότες την τεράστια σημασία που έχει η οργάνωσή τους, η συλλογική δράση τους στη δημιουργία ισχυρών αναπτυξιακών προοπτικών για τον Δήμο, για ολόκληρο το Νομό μας. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε όλοι μαζί το μείζον ζήτημα της παραγωγής πλούτου στην περιοχή μας, διότι μόνο έτσι θα ανακάμψουμε και θα προοδεύσουμε στο μέλλον. Δεν χρειάζονται χρήματα γι’ αυτό, παρά μόνον πίστη στις δυνατότητές μας ν’ αλλάξουμε εποχή στο Δήμο Καρδίτσας».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ισχυρές επιδόσεις στο α’ τετράμηνο του 2019 για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ