Ειδήσεις

Επισκέψεις του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στα Κέντρα Υγείας


 Το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις την προηγούμενη εβδομάδα στα Κέντρα Υγείας Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου και στο Γ.Ν.Καρδίτσας.

Οι επισκέψεις έγιναν στα πλαίσια της συνεχούς και συχνής  ενημέρωσης του Ιατρικού Συλλόγου για θέματα που αφορούν στα μέλη μας και γενικότερα στις δομές υγείας του νομού μας.

Επιπρόσθετα ο σκοπός των συναντήσεων ήταν και η διανομή ειδικών προστατευτικών ασπίδων προσώπου  σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, αρχικά στις δημόσιες  δομές υγείας και στη συνέχεια  σε όλους τους ιδιώτες ιατρούς μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος πιστός στο θεσμικό του ρόλο βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Μετά την προμήθεια των 6000 μασκών προχώρησε στην αγορά  και  διανομή 450 προστατευτικών ασπίδων προσώπου. Η κίνηση αυτή έγινε για να καταλάβουμε όλοι ότι η πανδημία δεν τελείωσε και πρέπει να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε.

Στις επισκέψεις τέθηκαν επί τάπητος  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας,  τα Περιφερειακά Ιατρεία, οι ΤΟΜΥ και το Νοσοκομείο. Συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό και παραϊατρικό, προβλήματα που αφορούν την καθαριότητα, την φύλαξη, τεχνικά θέματα και γενικότερα τη λειτουργία όλων των δομών Υγείας του Νομού. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων έγινε αναλυτική συζήτηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. Ευχαριστήσαμε και συγχαρήκαμε όλο το προσωπικό των δομών υγείας που συνδυαστικά με τους ιδιώτες ιατρούς μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αποτέλεσαν μια αδιαπέραστη ασπίδα απέναντι στην νόσο Covid 19.

Πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας  είναι  οι  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και γενικότερα σε βοηθητικό προσωπικό, ένα αναγκαίο αίτημα, πολύ περισσότερο τώρα που λόγω της πανδημίας  θα χρειαστεί να οχυρώσουμε τη χώρα ώστε να είμαστε έτοιμοι για να  αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη  κατάσταση που μπορεί να προκύψει.

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι το πρωταρχικό μας μέλημα.

Η τήρηση των  μέτρων  ατομικής προστασίας είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην πανδημία.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας !!!

Προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας!!!

Προηγούμενο άρθρο Ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία για τις δασικές πυρκαγιές
Επόμενο άρθρο Κατακόρυφη αύξηση αιτήσεων για σύνδεση στο φυσικό αέριο στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ