Επισκέψεις του κ. Σ. Ταλιαδούρου σε ορεινά δημοτικά διαμερίσματα του νομού μας


 Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε ορεινά Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού μας, επισκέφτηκε την Παρασκευή 15 και το Σαββατοκύριακο, 16 & 17 Ιουλίου, τα Δημοτικά Διαμερίσματα Κρυονερίου, Νεοχωρίου, Λουτροπηγής, Αηδονοχωρίου, Σαρανταπόρου και Νεράιδας ενώ παρέστη και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Μαρίνας, στο Βαθύλακο και στη Μολόχα.

 Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του συναντήθηκε και συνομίλησε με τους κατοίκους, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω των σκληρών, επώδυνων και κοινωνικά άδικων μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, και εξέφρασε την απογοήτευση του για την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο και τη χώρα μας.

Παράλληλα συζήτησε με τους Προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων για τα τοπικά προβλήματα κοινωφελούς χαρακτήρα, κυρίως δε για την κατασκευή οδικών δικτύων και είπε ότι για τα θέματα αυτά προγραμματίζει σύντομα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκο. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρθηκε στις θέσεις του Προέδρου του κόμματος της Ν.Δ., κ. Α. Σαμαρά, για την έξοδο από την κρίση, επισημαίνοντας για μια φορά ακόμη ότι η κυβερνητική πολιτική απέτυχε γιατί η οικονομία μας χρειάζεται ένα δημιουργικό σοκ για να υπάρξει η επανεκκίνηση της.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Ταλιαδούρος ανέφερε ότι «η Ν.Δ. δεν μένει στην κριτική. Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις με το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ. Στη Ν.Δ., είπε, δεν είμαστε αντίθετοι στην περικοπή σπατάλης. Αντιθέτως, προτείνουμε περικοπές, όχι οριζόντιες, ύψους 18,4 δις. Δεν είμαστε αντίθετοι στις αποκρατικοποιήσεις. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είμαστε αντίθετοι με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δυστυχώς όμως και στην περίπτωση αυτή προτείναμε αλλά η κυβέρνηση κωφεύει. Επιπλέον, προτείναμε μέτρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Μέτρα που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, τη ζήτηση, τη ρευστότητα. Μέτρα που μειώνουν τη φορολογία.

Θέλουμε την αλλαγή των όρων του Μνημονίου. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση. Γι αυτό προτείνουμε επαναδιαπραγμάτευση και όχι το Μεσοπρόθεσμο, που παράγει μεγαλύτερα ελλείμματα.

Με την επαναδιαπραγμάτευση ζητάμε ότι αποδέχτηκαν για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία τόσο στο θέμα των φορολογικών συντελεστών όσο και στο θέμα των χαμηλοσυνταξιούχων.»

Προηγούμενο άρθρο Παράταση χρόνου υποβολής αιτήσεων δικαιούχων προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων 2011
Επόμενο άρθρο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρδίτσας