Επισκέψιμο το βιολογικό αγρόκτημα Βασιλάκου


Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ το οποίο καλλιεργεί αποκλειστικά με βιολογικό τρόπο, ομάδα του Γεωπονικού τμήματος του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, περιβαλλοντικοί σύλλογοι κ.α. Στις 26 Απρίλη 2013 επισκέφτηκε το Αγρόκτημα, το Γ΄ Λύκειο Χαϊδαρίου Αττικής με 73 μαθητές και 5 καθηγητές συνοδούς. Αύριο Τετάρτη το επισκέπτεται ομάδα του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας και την Πέμπτη πιθανόν ομάδα φοιτητών πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι φωτογραφίες που παρατίθενται είναι από την επίσκεψη του Γ΄Λυκείου Χαϊδαρίου. Η ομάδα των 73 μαθητών χωρίστηκε σε τρεις υποομάδες με 24 μαθητές οι κάθε μία και ξεναγήθηκαν στο αγρόκτημα από τρεις γεωπόνους: Το Σωκράτη Βασιλάκο, ιδιοκτήτη του αγροκτήματος που αναφέρθηκε στην ιστορία του αγροκτήματος, στο περιεχόμενό του και στις καλλιέργειές του, , το Γιώργο Κορομπίλια που αναφέρθηκε σε περιβαλλοντικά θέματα και το Γιάννη Χατζή που ανέπτυξε θέματα Βιολογικής Γεωργίας.

Στα παιδιά και στους καθηγητές ο κ. Βασιλάκος, χάρισε από ένα βιβλίο του, με τίτλο ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ και από ένα φακελάκι με ντόπιους σπόρους. Οι μαθητές και οι καθηγητές ενθουσιάστηκαν από την ξενάγηση, το αγρόκτημα και την περιοχή γενικότερα και δήλωσαν ότι θα μεταβιβάσουν τα όσα είδαν και άκουσαν και σε άλλα σχολεία της Αττικής, για να επισκεφθούν το αγρόκτημα.

Ευχαριστίες στους γεωπόνους Γιώργο Κορομπίλια και Γιάννη Χατζή για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Αγροκτήματος Βασιλάκου, για να ξεναγήσουν τους μαθητές.

Για επικοινωνία: agroktima@sokratisvasilakos.gr

Προηγούμενο άρθρο Με θρησκευτική ευλάβεια η Καρδίτσα τίμησε τον Πολιούχο της Ιερομάρτυρα Άγιο Σεραφείμ
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: Τρία επιπλέον μέτρα για τη στήριξη των καπνοπαραγωγών