Επιστολή του Δημάρχου Καρδίτσας προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών


Ζητά να μην καταργηθούν τα απευθείας δρομολόγια του ΟΣΕ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

                                

Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη, απέστειλε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης. Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

          Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες πληροφοριών που επιμένουν ότι η Διοίκηση του ΟΣΕ σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζουν την κατάργηση των δρομολογίων intercity από Καλαμπάκα- Καρδίτσα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση είναι άδικη για την περιοχή μας, δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα του ΟΣΕ και δεν θα πρέπει να τύχει της έγκρισής σας.

Τυχόν κατάργηση των δρομολογίων αυτών θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλίας.

Με βάση τα στοιχεία που αφορούν την καθημερινή κίνηση των παραπάνω δρομολογίων υπάρχει πληρότητα επιβατών σε ποσοστό που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 100%! Ως εκ τούτου κάθε σχεδιασμός για αλλαγές στα δρομολόγια που μελετά, -σύμφωνα και με την από 21/11/2008 ανακοίνωσή της – η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να κινείται προς την κατεύθυνση της αύξησης και όχι της μείωσης, πολύ δε περισσότερο της κατάργησης των δρομολογίων intercity από και προς την περιοχή μας.

Ο ρόλος του σιδηροδρόμου στην της περιοχής μας είναι διαχρονικά σημαντικός και πολυδιάστατος και οι προσδοκίες των τοπικών φορέων και των πολιτών του Νομού, καθώς και οι σύγχρονες απαιτήσεις, συγκλίνουν στην ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού του δικτύου μέσω της ηλεκτροκίνησης, λειτουργίας προαστιακού σιδηροδρόμου που θα ενώσει τα μεγάλα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας, αλλά και επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου στους άξονες Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα και  Κοζάνη- Φλώρινα, όπως προβλέπεται και στο Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας, επεκτάσεις για τις οποίες έχουν δημοπρατηθεί και αντίστοιχες μελέτες. Γνωρίζοντας το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στη χώρα μας, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα συναινέσετε στην κατάργηση των προαναφερθέντων δρομολογίων.

Προηγούμενο άρθρο Προβολή & διάχυση αποτελεσμάτων οριζόντιας δράσης γραφείων διασύνδεσης TEI
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας