Επιστολή διαμαρτυρίας για τους αγροτικούς γιατρούς – Από τους Προέδρους Πετρωτού, Καληκώμης και Ελληνικών στον Υπ. Υγείας


 

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πετρωτού κ. Πούπης Δημήτρης, Καληκώμης κ. Παράσχος Κώστας και Ελληνικών κ. Καραχάλιος Δημήτρης στον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, την οποία κοινοποίησαν στον Υφυπ. Υγείας κ. Σαλμά, τον Υφυπ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Τσιάρα, τον Γ.Γ. του Υπ. Υγείας, τους Βουλευτές του Νομού και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, με την οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση τόσο των ιδίων όσο και των κατοίκων των περιοχών τους για το θέμα της αγροτικής ιατρού του Περιφερειακού Αγροτικού Ιατρείου Καληκώμης που εξυπηρετεί τρία ορεινά και απομακρυσμένα χωριά της Αργιθέας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των κατοίκων των χωριών μας. Συγκεκριμένα επί σειρά ετών το Αγροτικό Περιφερειακό Ιατρείο Καλής Κώμης μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε τους κατοίκους των τριών χωριών (Πετρωτό – Καλή Κώμη και Ελληνικά). Σημειώνεται δε ότι τα χωριά αυτά είναι άγονα, ορεινά και απομακρυσμένα από αστικά κέντρα και δεν εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά, με κακό οδικό δίκτυο, όπου ακόμα υπάρχει χωματόδρομος. Πάντα υπηρετούσε αγροτικός ιατρός και διέμενε μόνιμα στην Καλή Κώμη. Σήμερα που τοποθετήθηκε αγροτική ιατρός μας δήλωσε ότι θα εξυπηρετεί μόνο Τρίτη και Πέμπτη και τις υπόλοιπες ημέρες θα είναι στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Θεωρούμε το γεγονός αυτό απαράδεκτο και πρέπει άμεσα να δώσετε εντολή να μένει μόνιμα στην έδρα του Αγροτικού Ιατρείου, γιατί μόνο έτσι θα αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των χωριών μας. Πρέπει ακόμα να σας αναφέρουμε ότι τον περασμένο χειμώνα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών (συνεχείς και μεγάλες χιονοπτώσεις) τα χωριά μας παρέμειναν αποκλεισμένα, χωρίς καμία επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο (συγκοινωνία, τηλεφωνική επικοινωνία, ηλεκτροφωτισμό). Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας και όπως αντιλαμβάνεστε μια τέτοια απόφαση της αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του αγροτικού ιατρείου Καλής Κώμης δίνει τη χαριστική βολή στους εναπομείναντες ηλικιωμένους κατοίκους, οι οποίοι ή θα αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τα χωριά ή θα μείνουν στην τύχη τους, χωρίς να νιώθουν παρηγοριά και ασφάλεια ότι δίπλα τους υπάρχει ο αγροτικός ιατρός. Καμιά άλλη λύση δεν υπάρχει και σας παρακαλούμε θερμά με την παρέμβασή σας να δοθεί τέλος στις διάφορες μεθοδεύσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται για την μη ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Καλής Κώμης. Ελπίζουμε στη βοήθειά σας και ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

Μετά τιμής

Οι Πρόεδροι των Τοπ. Κοινοτήτων

Πετρωτού – Δ. Πούπης

Καλής Κώμης – Κ. Παράσχος

Ελληνικών – Δ. Καραχάλιος

 

Προηγούμενο άρθρο Δομήνικος Βερίλλης: «Η 60 μονάδα επιστράτευσης»
Επόμενο άρθρο Ανοίγει ο δρόμος για υδροπλάνα στη Λίμνη Πλαστήρα