Ειδήσεις

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας Καρδίτσας


Αγαπητέ κύριε Κουλοσούσα, στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 13/02/2016 δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο: Στέβια με ελληνική σφραγίδα.. Με έκπληξη είδα ότι δεν παρουσιάζονται τα πραγματικά γεγονότα με τη σωστή σειρά.

Η ιδέα και η προσπάθεια ξεκίνησε από το χωριό μας το Φανάρι με την ΟΜΑΔΑ ΦΑΝΑΡΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ, στην οποία φυσικά συμμετείχες κι εσύ από την μεριά των παραγωγών, την οποία στήριξε και τον ευχαριστούμε  και ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Την πρώτη μας γνωριμία με την στέβια την είχαμε στην πρώτη Ημερίδα που διοργανώσαμε στο χωριό μας το Φανάρι σαν ΟΜΑΔΑ ΦΑΝΑΡΙΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ όπου καλέσαμε τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Πέτρο Λόλα. Εκεί καλέσαμε επίσης τον τότε Επίκουρο Καθηγητή κ. Κων/νο Πετρωτό από το ΤΕΙ Λάρισας.

Είναι φανερό ότι η επιτυχημένη Ημερίδα για την στέβια και η σωστή επιλογή των συγκεκριμένων επιστημόνων όπου έκαναν τις παρουσιάσεις τους, ήταν η αρχή αυτού του εγχειρήματος. Επίσης στην Ημερίδα συζητήθηκε η ίδρυση Συνεταιρισμού καλλιέργειας στέβιας και μάλιστα ο Συνεταιρισμός να ασχοληθεί με την στέβια σε καθετοποιημένη μορφή. Αυτό άλλωστε ήταν το όραμα και ο στόχος αυτής της ομάδας.

Όλα τα παραπάνω είναι δημοσιευμένα στον ημερήσιο τύπο εκείνης της εποχής.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο το οποίο ξεκινήσαμε όλοι μαζί ως ομάδα  (ασχέτως εάν δεν πήρε την μορφή την οποία οραματιστήκαμε) διότι αυτό θα είναι και η υλοποίηση μέρους του οράματός μας.

Αθήνα 15/02/2016

Με εκτίμηση

Αρετή Ντουρλιού-Τσιούμα

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νέα σύνθεση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου