Ειδήσεις

Επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασία Αναρρίχησης για τα αιολικά στα Άγραφα


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας ΕΟΣΚ χαιρετίζει την παρέμβαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Κωστή Χατζηδάκη με την οποία ζητά την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να προστατευθεί ο ορεινός όγκος των Αγράφων από την αλόγιστη τοποθέτηση ανεμογεννητριών που θα ακυρώσουν δια παντός την προοπτική της αξιοποίησης της μοναδικής φύσης των βουνών μας προς όφελος των κατοίκων και των επόμενων γενεών.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του η ΕΟΟΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό ενέργειας και Περιβάλλοντος όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Η ΕΟΟΑ έχει ιδρυθεί το 1930 και αριθμεί 84 σωματεία με 20 000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Ασχολείται με τα αθλήματα ορειβασίας, αναρρίχησης, ορειβατικού σκι και αγωνιστικής αναρρίχησης. Στους σκοπούς του καταστατικού της εμπεριέχεται και η προστασία των ελληνικών βουνών στα οποία καλλιεργεί τις δραστηριότητές της.

Τελευταία έχει προκύψει πρόβλημα σχετικά με την αδειοδότηση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο των Αγράφων, γεγονός που έχει φέρει αναστάτωση στον χώρο μας και έχει προκαλέσει την αντίδραση και οργή ικανού αριθμού των σωματείων στη δύναμή μας, με πολλές κινητοποιήσεις. Η ΕΟΟΑ είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά κατά της αλόγιστης τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα βουνά της χώρας μας, που μοιραία οδηγεί στην καταστροφή τους και αφαιρεί από το ιδιαίτερο και εξαιρετικό κάλλος τους.

Θα παρακαλέσουμε πολύ να εξετάσετε τη μελέτη εγκατάστασης και να δώσετε τέλος στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εταιρειών που προσπαθούν να πείσουν για την αναγκαία τοποθέτηση των ανεμογεννητριών σε περιβάλλοντα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αλλά στην ουσία καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και ενισχύουν την κλιματική αγωνία.

Ελπίζουμε ότι θα δώσετε λύση υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος, συνεχίζοντας την μακρόχρονη συνεργασία του υπουργείου σας με την ΕΟΟΑ»

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Μουζάκι για ναρκωτικά και όπλα
Επόμενο άρθρο Ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις για τους ορεινούς όγκους