Ειδήσεις

Επιστολή της Επιτροπής Αγώνα απολυμένων καθαριστριών Γ.Ν.Κ.


Είμαστε οι καθαρίστριες που απολυθήκαμε στις αρχές Φεβρουαρίου από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, λόγω λήξης των συμβάσεών μας. Υπηρετήσαμε στο νοσοκομείο σχεδόν δύο χρόνια με συνεχή, βαριά και ανθυγιεινή εργασία. Με την επιτροπή αγώνα καθαριστριών που φτιάξαμε, με τις διεκδικήσειςμας και με τη στήριξη και άλλων σωματείων και φορέων εργαζομένων, καταφέραμε να πάρουμε έστω ολιγόμηνη παράταση στις συμβάσεις μας, κόντρα στη στάση των κυβερνήσεων, παλιάς και νέας, που μας έκαναν μπαλάκι ανάμεσα στα γραφεία διάφορων καλοθελητών. Ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν την απόλυσή μας, επιμέναμε ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τις οικογένειές μας και να προσφέρουμε στο νοσοκομείο για τους ασθενείς.

Σήμερα βλέπουμε, δυστυχώς, τη μεγάλη ανάγκη του νοσοκομείου αλλά και όλων των δομών της δημόσιας υγείας για έμψυχο και υγειονομικό υλικό μπροστά στην αναμενόμενη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού. Ανάμεσα στις τεράστιες ελλείψεις περιλαμβάνεται και το μειωμένο προσωπικό καθαριότητας στο νοσοκομείο, γεγονός που επισημαίναμε ακόμα και όταν βρισκόμασταν στην εργασία. Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καλύψει κάποια από αυτά τα κενά με συμβάσεις με εργολαβικές εταιρείες, τις οποίες ζήσαμε τόσο εμείς, όσο και οι συναδέλφισσες που ακόμα εργάζονται στο νοσοκομείο. Εκτός από συνθήκες φόβου, χαμηλών μισθών και εντατικής δουλειάς, οι ιδιωτικές εταιρείες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την επαρκή καθαριότητα, αφού στόχο έχουν μόνο το κέρδος.

Εμείς, οι 11 απολυμένες καθαρίστριες του νοσοκομείου, είμαστε έτοιμες να αναλάβουμε τις θέσεις μας για δουλειά, ιδιαίτερα τώρα που το νοσοκομείο έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ. Έχουμε εμπειρία σε αυτή τη δουλειά και γνώση του χώρου του νοσοκομείου που αποκτήσαμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Ζητάμε την επαναπρόσληψή μας για να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να προσφέρουμε το λιθαράκι μας στην ανάγκη που βρίσκεται η υγεία όλου του λαού.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Καρδίτσας Ζωή