Ειδήσεις

Επιστολή της Ευαγγελίας Π. Γκαβαλέκα- Βαφειάδη για την υποψηφιότητά της


Αγαπητοί φίλοι,

Με αφορμή την υποψηφιότητα μου ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψήφιου δήμαρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου «Καρδίτσα, ο τόπος μας..» , θεώρησα πρέπον να κάνω μια μικρή αναφορά στην πορεία της ζωής μου αλλά και σε όλα όσα συνετέλεσαν σε αυτή μου την  απόφαση.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καρδίτσα, γονείς μου η Αλεξάνδρα Μπούτα από την Μητρόπολη Καρδίτσας και ο Παύλος Γκαβαλέκας από την περιοχή της ενορίας του Αγίου Νικολάου. Ο πατέρας μου, ελεύθερος  επαγγελματίας στον χώρο του επίπλου εδώ και πενήντα χρόνια ,συνταξιούχος πλέον, με την επιχείρηση να  έχει περάσει στα χέρια των μεγάλων μου αδερφών, Αντώνη και Γιάννη Γκαβαλέκα.  Μέσα σε αυτή την μεγάλη οικογένεια ,έμαθα τις πρώτες αξίες της ζωής , την αγάπη, την αλληλεγγύη, την δοτικότητα και την συνεργασία. Σύζυγος μου είναι ο Απόστολος Βαφειάδης του Βασιλείου, ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος , ο οποίος εξασκεί το επάγγελμα εδώ και 15 χρόνια. Ζούμε και εργαζόμαστε στην Καρδίτσα μεγαλώνοντας τις τρείς κόρες μας , στην πόλη που αγαπούμε και οι δύο.

Είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. με δεκαπενταετή εμπειρία στην κατασκευή έργων και στην οργάνωσή τους. Εργάστηκα σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες στην Αθήνα και έπειτα στην Καρδίτσα ενώ παράλληλα διατηρούσα την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία ως πολιτικός μηχανικός. Η ευαισθητοποίησή μου για το περιβάλλον, η οικολογική μου συνείδηση και όρεξη για μάθηση με οδήγησαν στην συνέχιση των σπουδών μου για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο Περιβαλλοντικός σχεδιασμός πόλεων και έργων υποδομής .Η εμπειρία και οι γνώσεις μου στις κατασκευές μου δίνουν τα κατάλληλα εφόδια για την μελλοντική συμμετοχή μου στην αισθητική και λειτουργική αναμόρφωση της αγαπημένης μας Καρδίτσας .

Με την πίστη πώς η παράδοση και η διατήρηση των ηθών και εθίμων ενός τόπου, βοηθούν ειδικά τις νέες γενεές να αισθάνονται περισσότερο συνδεδεμένοι και περήφανοι για τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον παραδοσιακό χορό και συμμετέχω σε πολιτιστικούς  συλλόγους που αναπαριστούν δρώμενα και διδάσκουν  έθιμα, οι οποίοι στην Καρδίτσα είναι εξαιρετικοί.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αντ΄ αυτού ερασιτέχνης, αλλά βλέποντας την πόλη μου να μην έχει την ανοδική πορεία που της αρμόζει παραμένοντας μόνο θεατής, είναι σαν να την καταστρέφω και εγώ η ίδια. Πιστεύω πώς, για να λογίζεται κανείς οργανικό μέλος μιας κοινωνίας , για να φέρει τον τίτλο του πολίτη αλλά και για να έχει δικαιώματα, πρέπει τα ενδιαφέροντά του να μην στρέφονται αποκλειστικά γύρω από το ατομικό του συμφέρον, αλλά να επεκτείνονται ευρύτερα μέσα στον κύκλο της κοινότητας.

Η συμμετοχή στα κοινά για τους προγόνους μας ήταν υποχρέωση και όχι δικαίωμα. Έχοντας ως  αρχή μου το παραπάνω  ¨πιστεύω¨, θέλησα να συμμετέχω στα κοινά αυτού του τόπου που ζω, για να προσπαθήσω ,αν μου δώσετε την ευκαιρία με την ψήφο σας, να δείξω πώς για να λειτουργεί καλά μία κοινωνία , κατ αρχήν  πρέπει να στηρίζεται σε ένα σύνολο αρχών που θα μας κάνουν όλους, και εμένα μαζί αξιότερους και με αυξημένο το αίσθημα της υποχρέωσης για ήθος και αξίες.

Ελπίζω και επιζητώ την στήριξή σας στις εκλογές τις 26 Μαίου 2019

Με εκτίμηση,

Ευαγγελία  Π. Γκαβαλέκα- Βαφειάδη

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση Τουρισμού Ταξίδι 2019
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Karla School για τη Λίμνη Κάρλα