Ειδήσεις

Επιστολή του επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Τάσου Tσιαπλέ προς τον περιφερειάρχη


Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου και Αγροτικής & Κτηνιατρικής Ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας, πρέπει να πραγματοποιούν επιθεωρήσεις στις επιχειρήσεις του πεδίου ελέγχου τους, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θεωρώ ότι πρέπει:

Πρώτον: Οι έλεγχοι να είναι δειγματοληπτικοί και στοχευμένοι σε ουσιαστικά ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα σε ζητήματα που σχετίζονται με την μείωση της διασποράς του κορονοϊού και την προφύλαξη των εργαζομένων στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Δεύτερον: Να εκδοθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προς τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις υγειονομικού ελέγχου (αποφυγή συγχρωτισμού, καθαρισμός, απολύμανση, κλπ) και προς τους εργαζόμενους αυτών, το οποίο να μοιράζεται από τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Τρίτον: Να βγει σχετικό ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προς τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις υγειονομικού ελέγχου για την διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Τέταρτον: Οι υπάλληλοι που πραγματοποιούν ελέγχους να είναι εφοδιασμένοι με συγκεκριμένο «ερωτηματολόγιο» των κρίσιμων στοιχείων ελέγχου, προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα (ύπαρξη αντισηπτικών, συγχρωτισμός-αποστάσεις, αερισμός, μέσα προστασίας, διαχείριση απορριμμάτων κλπ), το οποίο θα πρέπει να συμπληρώνουν, με «προσυμπληρωμένα» όσο είναι εφικτό τα στοιχεία των επιχειρήσεων (είδος και Δ/νση από τα αρχεία των υπηρεσιών), δεδομένου ότι δεν είναι ορθό να αναζητούνται τώρα από τους υπαλλήλους άδειες και λοιπά έγγραφα από τους υπευθύνους.

Πέμπτον: Οι υπάλληλοι που πραγματοποιούν ελέγχους να είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας με ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα κάνουν ελέγχους σε παραγωγικές βιομηχανικές επιχειρήσεις, όπου θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτός από μάσκες, γάντια και ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης, ποδονάρια, κλπ.

Έκτον: Να δοθεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο με οδηγό σε υπαλλήλους που δεν διαθέτουν Ι.Χ. Σε κάθε αυτοκίνητο να είναι το πολύ 2 εργαζόμενοι (με τον οδηγό) και να λαμβάνονται όλα τα μέσα απολύμανσης και προφύλαξης.

Έβδομον: Να υπάρξει συγκεκριμενοποίηση των επιχειρήσεων που θα ελεγχθούν ανά υπηρεσία, ώστε να αποφευχθεί ο «ταυτόχρονος» έλεγχος των ίδιων επιχειρήσεων από διαφορετικές υπηρεσίες. Τα μικτά κλιμάκια πρέπει να αποφευχθούν γιατί θα προκαλείται συγχρωτισμός κατά τον έλεγχο.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι συνταξιουχικές οργανώσεις για τα προβλήματα υγείας
Επόμενο άρθρο ΕΟΑΣΚ: Άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών από τον κορονοϊό