Ειδήσεις

Επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων Καρδίτσας προς τους Συλλόγους Γονέων


Αγαπητοί γονείς

Κι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, απαξιώνει και υποβαθμίζει με το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης την Προσχολική Αγωγή. Πιστή στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ !

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 35 παράγραφο 1α του νομοσχεδίου “Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις”, διπλασιάζει (από 7 σε 14) τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο. Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας.

Επιπλέον καταργεί με τροπολογία τα τμήματα ένταξης και με διάταξη καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και τη μόνιμη ελαστική εργασία, οι οποίοι εδώ και χρόνια στηρίζουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Αναρωτιόμαστε:

Τι θα γίνουν τα νήπια που θα πρέπει να μεταφέρονται; Ποιος θα επωμιστεί το κόστος μεταφοράς. Μήπως έτσι θα οδηγηθούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία για όσους βέβαια έχουν να πληρώσουν; Μήπως αρκετά θα μείνουν ακόμα και στο σπίτι τους, χωρίς να δεχτούν Προσχολική Αγωγή σε μια ηλικία που παίζει σημαντικότατο ρόλο για την κοινωνικοποίηση και την ολόπλευρη ανάπτυξή τους;

Επισημαίνουμε:

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες νηπιαγωγεία, πάρα πολλές νηπιαγωγοί θα χάσουν τη θέση τους, θα μπουν στη διαδικασία της μετακίνησης και φυσικά θα γίνουν ακόμα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, μιας και η κυβέρνηση ήδη «εξήγγειλε» μηδενικούς μόνιμους διορισμούς!

Προειδοποιούμε πως αυτές οι ρυθμίσεις αποτελούν οδηγό για αντίστοιχες αλλαγές και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Υπενθυμίζουμε ότι αρκετά από τα δημόσια νηπιαγωγεία λειτουργούν μέσα σε ακατάλληλα κτήρια και αίθουσες, χωρίς το ανάλογο εποπτικό υλικό λόγω υποχρηματοδότησης, με τους γονείς να βάζουν συχνά το χέρι στην τσέπη. Σε μια περίοδο που η επίθεση στο δικαίωμα στην μόρφωση, στην εργασία, στην περίθαλψη, την ασφάλιση εντείνεται και η διαπραγμάτευση/υποταγή προμηνύει νέα μνημόνια είναι επιτακτική η ανάγκη συνεννόησης και συντονισμού για την ανάπτυξη αγώνων με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε όλους τους γονείς, τα ΔΣ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων της περιοχής μας σε συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου μας την Μ. Δευτέρα στις 6:00 μμ:

  • για να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας

  • να καταδικάσουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου

  • να αγωνιστούμε μαζί για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή και για Νηπιαγωγό με μόνιμη και σταθερή δουλειά με αναλογία νηπιαγωγού προς τα νήπια που να αντιστοιχεί στις ανάγκες των παιδιών!       

Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την Π.Α.!!!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Στέφανος Θεολόγης Μιχάλης Χριστοφοράκης

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού των Αγίων Μερών του Πάσχα στην Ι.Μ. Σπηλιάς
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση προγράμματος εξετάσεων χειριστών μηχανημάτων έργου