Επιστολή Τσιάκου για τα ΤΕΙ Διατροφής και Δασοπονίας


Επιστολή με την οποία ζητά να μεριμνήσουν για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η σχολή Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, σχετικά με την  υποστελέχωσή της σε εκπαιδευτικό προσωπικό απέστειλε προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αλλά και προς τους βουλευτές της Π.Ε. Καρδίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο αντιπεριφερειάρχης επίσης θέτει και το ζήτημα της ανάκλησης της απόφασης για μεταφορά του ΤΕΙ Δασοπονίας στο Καρπενήσι. Αναλυτικά η επιστολή είναι η εξής:

 

κ. Υπουργέ

Τον τελευταίο καιρό έρχονται  στο φως της δημοσιότητας μια σειρά δημοσιευμάτων τα οποία αναφέρονται στην πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα ιδιαιτέρως στο θέμα των σχολών ΤΕΙ, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές που θα αφορούν κλείσιμο, συγχωνεύσεις ή και μετακινήσεις σχολών. Μεταξύ αυτών  εμφανίζεται πως υπάρχει θέμα για τη σχολή Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας η οποία λειτουργεί στην Καρδίτσα. Το γεγονός ότι η σχολή αντιμετωπίζει προβλήματα με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο τέτοια δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης της σχολής αναφέρονται στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

κ. Υπουργέ, η σχολή Διατροφής και Διαιτολογίας είναι μια από τις πιο δυναμικές σχολές του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς έχει υψηλή βάση εισαγωγής ενώ δίνει μεγάλες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης στους αποφοίτους της. Το γεγονός ότι δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις καθηγητών που προβλέπονται από το οργανόγραμμα της σχολής είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας. Υπό την έννοια αυτή είναι απολύτως προφανές ότι η πολιτεία οφείλει άμεσα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ακαδημαϊκή κοινότητα και να φροντίσει να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

Στα πλαίσια αυτά σας ζητούμε να δείτε το θέμα και να δώσετε εντολή να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής.  Εμείς από την πλευρά μας σας ενημερώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλάι σας στην προσπάθεια να καλυφτούν οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν. Εξάλλου είναι κοινός τόπος όλων των φορέων της Καρδίτσας, η προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη του ακαδημαϊκού campus της περιοχής μας και όχι η συρρίκνωση του. Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

 

Υ.Γ. Για την Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας και για την Π.Ε. Καρδίτσας ο αγώνας για την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε με τη μεταφορά του τμήματος Δασοπονίας στο Καρπενήσι συνεχίζεται. Είμαστε βέβαιοι πως ως αρμόδιος υπουργός θα δείτε το θέμα και θα αποκαταστήσετε μια μεγάλη αδικία που έγινε σε βάρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας και της κοινωνίας της Καρδίτσας. Ελπίζουμε ότι άμεσα θα πάρετε την απόφαση η σχολή να μην πάει στο Καρπενήσι μετά το 2018, αλλά να παραμείνει στο φυσικό της χώρο την Καρδίτσα, όπου λειτουργεί ανελλιπώς και με τεράστιες υποδομές επί δεκαετίες.

 

Με εκτίμηση

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις του 1ου Γυμνασίου Καρδίτσας κατά της σχολικής βίας
Επόμενο άρθρο Το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο επικράτησε στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας