Επιστροφή στην κανονικότητα ….!!! – Άρθρο της Μαρίας Θεοχάρη


Επιστροφή στην κανονικότητα διατύπωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, αλλά δεν μας προσδιόρισε σε ποια κανονικότητα αναφέρεται.

Μήπως αναφέρεται στην κανονικότητα των δύο εκατομμυρίων ανέργων; Μήπως αναφέρεται στους εξευτελιστικούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα που εκβιαστικά και διλημματικά παρέχονται από τους εργοδότες; Μήπως μιλά για την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν οι πολίτες στέκονται στις ουρές των Νοσοκομείων χωρίς όμως να εξυπηρετούνται οι στοιχειώδης ανάγκες περίθαλψης και υγείας γιατί το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε;

Μήπως η επιστροφή στην κανονικότητα θα συνδυαστεί με τις επικείμενες περικοπές μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, το νέο ασφαλιστικό, την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, που απαιτούν πάλι οι δανειστές προκειμένου να δώσουν το εισιτήριο της επόμενης δόσης;

Με όλα αυτά που υφίστανται και με όλα αυτά που επίκεινται, κάποιοι πιστεύουν ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότηταΠλανώνται πλάνην οικτράν και πλανούν και το λαό!

Η κανονικότητα θα επέλθει όταν ανατραπεί η υφιστάμενη κυβέρνηση που εφαρμόζει την πλέον σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, που βυθίζει την οικονομία σε ύφεση και το λαό στην εξαθλίωση! Η κανονικότητα θα επέλθει όταν η παραγωγική δύναμη της χώρας ανασυγκροτηθεί, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο θα δώσει ώθηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Θα επέλθει όταν το τραπεζικό σύστημα παράσχει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Θα επέλθει όταν ελαφρυνθούν οι πολίτες από το δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα που υφίστανται… Όταν αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει πλέον και τη λεγόμενη «μεσαία τάξη».

Η κανονικότητα συνοδεύεται από κοινωνική ευημερία, αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. Η κανονικότητα θα επέλθει όταν υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και συγκρουόμαστε με όποιον τα επιβουλεύεται, με μια ευέλικτη εξωτερική πολιτική που θα διασφαλίζει την ανοιχτή και άνευ όρων διπλωματική μας δύναμη διαχείρισης των εθνικών μας συμφερόντων.

Αν όλα αυτά επιστρέψουν πίσω, Κύριε Πρωθυπουργέ, τότε μπορείτε να μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα. Κι επειδή Εσείς δεν μπορείτε να τα επιστρέψετε και το αποδεικνύετε με τη συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζετε, ο λαός θα δώσει τη λύση με την ψήφο του στις επικείμενες εκλογές….

 

Προηγούμενο άρθρο «Να ενταχθεί ο Δ. Σοφάδων στη Β’ κλιματική ζώνη» ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής κ. Κώστας Τσιάρας
Επόμενο άρθρο “Δεύτερη ευκαιρία” ως τις 30/11/2014 για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Αργιθέας