Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το Δημ. Σχολείο Προδρόμου


 Σύσκεψη για το νέο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρου Ταλιαδούρου.

        Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αν. Σαμαράς, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Δραβίλλας, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΚ κ. Καλογήρου και τα στελέχη του Οργανισμού κ. Νικολάου και Τσιπιρας, ο Δήμαρχος Κάμπου κ. Παπαλός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Προδρόμου κ. Χάρμπας και η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Σ. Προδρόμου κ. Κωστοπουλου και κ. Χαρμπα αντίστοιχα.

        Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από την επιτόπια επίσκεψη στο χώρο που θα ανεγερθεί το Δ.Σ. Προδρόμου των Υφυπουργών Παιδείας κ. Αν. Λυκουρέντζου και Σπ. Ταλιαδούρου στις αρχές του μήνα.

        Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι που αναβάλλουν την ανέγερση του νέου διδακτηρίου στην περιοχή και αποφασίστηκε η σύσταση μιας επιτροπής εμπειρογνώμων- αρχαιολόγων η όποια θα επισκεφτεί άμεσα το χώρο όπου θα ανεγερθεί το Σχολείο Προδρόμου προκειμένου να εξετάσει το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις και να επισπευσθεί η επίλυσή του.

        Ο Υπουργός Πολιτισμού ενημερώθηκε ότι ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο πραγματοποιείται μέσω του Προγράμματος αντικατάστασης στοιχείων αμιάντου από σχολικά κτίρια,  είναι 1.962.310 ευρώ και ότι ο ΟΣΚ έχει ήδη διαθέσει το επιπλέον ποσό των 430.000 ευρώ για τις απαραίτητες σωστικές ανασκαφές.

Προηγούμενο άρθρο Εκστρατεία ενημέρωσης για τις συνέπειες του καπνίσματος
Επόμενο άρθρο Πλίθινη αγορά στον Πρόδρομο