Επιτυχία εκπαιδευομένων του ΣΔΕ σε εξετάσεις πτυχίου αγγλικών


Με επιτυχία που αγγίζει το άριστα στέφθηκε η συμμετοχή των δυο εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας –υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του πτυχίου Αγγλικών NOCN (επιπέδου C1) από την PALSO.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας συμμετείχε σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων Αγγλικής Γλώσσας στηρίζοντας τις προσπάθειες δυο εκπαιδευόμενων του σχολείου και πιο συγκεκριμένα των: Δουμανά Βίκα και Ξαφάκη Αλμπίνα στο εξεταστικό κέντρο της Καρδίτσας, αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της καθηγήτριας Αγγλικών Νταφοπούλου Ευαγγελίας, υπό την καθοδήγηση και εθελοντική στήριξη της οποίας μέσα από μια σειρά μαθημάτων ακόμη και πέραν του προγράμματος σπουδών του σχολείου, η προσπάθεια των συμμετεχόντων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τούτο κατέστη εφικτό κατόπιν συνεννόησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και το τοπικό παράρτημα PALSO Καρδίτσας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στήριξε την προσπάθεια των δυο εκπαιδευόμενων με τη δωρεάν συμμετοχή τους στις εξετάσεις, ενισχύοντας έτσι το ρόλο του σχολείου για προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των εκπαιδευόμενων, επανασύνδεσή τους με την εκπαίδευση και τα συστήματα κατάρτισης, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους έτσι ώστε να αποκτήσουν γνώσεις, ικανότητες και στάσεις που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική ένταξη και ανέλιξη, καθώς και της ένταξής τους στον κόσμο της εργασίας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας συγχαίρει τις δυο εκπαιδευόμενες και την καθηγήτριάς τους και θα συνεχίσει να στηρίζει τις ικανότητες και επιθυμίες των εκπαιδευομένων του στο μέλλον χρηματοδοτώντας τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από το Ελληνικό Δημόσιο. Εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νεράϊδας