Επιτυχημένο το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας


Ένα από τα μεγαλύτερα κιθαριστικά φεστιβάλ της Ευρώπης, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 11 Ιουλίου στην Λίμνη Πλαστήρα.

Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 120, ενώ κοινή παραδοχή ήταν, το υψηλότατο επίπεδο τόσο των Σολίστ-Καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ξενοδοχείο Νεβρός, και τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών,υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, των Άγγελου Μπότση και Στέλιου Μούστου και την συμπαράσταση του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιου Γκόλγκαρη.

Συναυλίες στα πλαίσια του Φεστιβάλ έδωσαν, το περίφημο κιθαριστικό ντουέτο φλαμένκο FlamencoGuitar Duet, που αποτελείται από τους Θεσσαλούς κιθαριστές, Σπύρο Τσιώλη &  Δημήτρη Μπάρδα, η πολυβραβευμένη νεαρή κιθαρίστρια Κατερίνα Καρυώτη, ο Σολίστ & κορυφαίος παιδαγωγός της κιθάρας Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, ο διεθνούς φήμης 20χρονος Σολίστ Βασίλης Δίγκος, νικητής των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών κιθάρας και το εξαιρετικό, μοναδικό για ελληνικά δεδομένα μουσικό σύνολο ArtGuitaristas, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα.

Το Φεστιβάλ λάμπρυναν με την παρουσία τους, “η ζωντανή ιστορία της κιθάρας της Ελλάδας, Βαγγέλης Μπουντούνης και η Σολίστ Μάρω Ραζή.

Στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ δίδαξαν εκτός των παραπάνω ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΦεστιβάλΣτέλιος Μούστος, ο παιδαγωγός, Τάσος Δίγκος, και ο Συνθέτης-Καθηγητής Ανωτέρων ΘεωρητικώνΠαναγιώτης Αδάμ.

Έκθεση Κιθάρας πραγματοποιήθηκε από τον Έλληνα κατασκευαστή Ανδρέα Μαδημένο.

Στον Διαγωνισμό των Κιθαριστικών Συνόλων του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά ΒΡΑΒΕΙΟ το Κιθαριστικό Σύνολο ΝΙ.ΡΕ. Κιθάρες του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, του Καθηγητή Κου Αντώνη Μυτακίδη, με ΄Β  ΒΡΑΒΕΙΟ το Κιθαριστικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, του Καθηγητή Κου Διονύση Μικέλη. ΄Γ ΒΡΑΒΕΙΟ δεν δόθηκε.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 13 Ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά ΒΡΑΒΕΙΟ ηΧρυσοβαλλάντια Δρούγκα, με ΄Β  ΒΡΑΒΕΙΟ οΓιάννης Μιχαηλίδης,  ενώ ΄Γ ΒΡΑΒΕΙΟ δεν δόθηκε.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 17 Ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά ΒΡΑΒΕΙΟ, ο Στέλιος Κανδυλάκης, με ΄Β  ΒΡΑΒΕΙΟ ο Βασίλης Μουράτηςενώ ΄Γ ΒΡΑΒΕΙΟ δεν δόθηκε.

Στον Διαγωνισμό των Σολίστ του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά ΒΡΑΒΕΙΟ, που ήταν Κιθάρα αξίας 2.700 ευρώ του Έλληνα κατασκευαστή Ανδρέα Μαδημένου, καθώς και πρόσκληση ως Σολίστ στο 4οΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ο Χρήστος Σάρκατζης με ΄Β  ΒΡΑΒΕΙΟ ο Γιώργος Κολοβός,ενώ το ΄Γ ΒΡΑΒΕΙΟ μοιράστηκαν οι Παύλος Κλεώπας & Γιώργος Βελισσαρίδης.

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, ηΓερόντισσα Διοδώρα, της Ιεράς Μονής Πέτρας Καραϊσκάκη, ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος, ο Πρόεδρος των Ορθοδόξων Ιερών Μονών ΝορβηγίαςΚος Γκλεν και πολλοί επίσημοι των Δημοτικών Αρχών της περιοχής και της Περιφέρειας.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (Σεμινάρια-Διαλέξεις-Συναυλίες-Διαγωνισμοί), έγιναν στους χώρους του εκπληκτικού Ξενοδοχείου Nevros Hotelστο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα.





 

Προηγούμενο άρθρο Καταπληκτική βραδιά με τους «Undercover Band» στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο 3η Γιορτή Ρόκας από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων