Επταήμερο δράσεων και εκδηλώσεων για την πόλη της Καρδίτσας από το Σύλλογο Μηχανικών


Ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα επταήμερο δράσεων και εκδηλώσεων για την πόλη της Καρδίτσας με τίτλο «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2014». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 15 ως 22 Φεβρουαρίου 2014 και θα λάβουν χώρα σε επιλεγμένους χώρους της πόλης. Το πρόγραμμα δράσεων θα ακολουθήσει τη δομή της περσινής διοργάνωσης με τρεις θεματικές ενότητες, που σχετίζονται με το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον της Καρδίτσας, αλλά και κάθε ελληνικής επαρχιακής πόλης με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Αναφορικά με την προηγούμενη διοργάνωση μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sdmk.gr.

Σχετικά με τη θεματολογία του «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2014» η Ημερίδα έναρξης (Σάββατο 15/2/2014) που σχετίζεται με το παρελθόν και το παρόν θα έχει ως αναφορά την ανάπτυξη της πόλης από την ιστορική της εμφάνιση έως σήμερα, με έμφαση στον αγροτικό και οικονομικό τομέα, τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις συνδεδεμένα με αυτή την ανάπτυξη, την κοινωνική εξέλιξη της πόλης και τους επιφανείς κάτοικους με κοινωνικό αποτύπωμα. Ως ενδεικτικές της ημερίδας μπορούν να αναφερθούν οι παρακάτω θεματικές:

  • ιστορική εξέλιξη της Καρδίτσας (πολιτική, οικονομία, πολιτισμός)

  • οικονομικά μοντέλα αγροτικής ανάπτυξης

  • κτίσματα της αγροτικής κληρονομιάς

  • εγκαταλειμμένοι χώροι με ιστορικό παρελθόν

  • προσωπικότητες της πόλης με εξέχουσα δράση

Στην Ημερίδα λήξης (Σάββατο 22/2/2014) σχετικά με το μέλλον της πόλης μπορούν να αναφερθούν θέματα σχετικά με τις προοπτικές που απορρέουν από τη παραπάνω θεματολογία και φορούν στις προοπτικές εξέλιξης της πόλης και τις ευκαιρίες ανάπτυξής της, όπως:

  • επανάχρηση – αποκατάσταση κτιρίων

  • δράσεις προώθησης της οικονομίας

  • εκμετάλλευση του αγροτικού δυναμικού

  • παραδείγματα πόλεων με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και εφαρμογή τους στην περίπτωση της Καρδίτσας.

Παράλληλα, με τις Ημερίδες στα πλαίσια των λοιπών δράσεων – εκδηλώσεων επιδιώκεται η διοργάνωση εκθέσεων με σχετικό υλικό με τη συμμετοχή φορέων και ιδιωτών.

Οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στις Ημερίδες ή/και στην έκθεση μπορούν να αποστείλουν περίληψη της προτεινόμενης ανακοίνωσής τους ή/και της συμμετοχής τους στην έκθεση σε ηλεκτρονική μορφή ως τις 25 Οκτωβρίου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της διοργάνωσης: episkeptomai@sdmk.gr.

Οι περιλήψεις που θα υποβληθούν, μεγέθους 300-400 λέξεων, θα περιλαμβάνουν τίτλο της εργασίας, όνομα και ιδιότητα του συγγραφέα, διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και θα αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο MS Word). Εφόσον οι περιλήψεις εγκριθούν, οι συγγραφείς θα υποβάλλουν το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ακολουθώντας τις προδιαγραφές που θα τους σταλούν από την Οργανωτική Επιτροπή.

Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη.

Σημαντικές ημερομηνίες:

Αποστολή περιλήψεων 7/9/2013 – 25/10/2013

Αποδοχή περιλήψεων 15/11/2013

Αποστολή πλήρους κειμένου/έργων 16/11/2013 – 15/1/2014

Η Ομάδα Εργασίας Δημόσιων Χώρων

του Σ.Ε.Ε.Δ.Μ.Ν.Κ.

Προηγούμενο άρθρο Οι καταληψίες μαθητές «έσωσαν» τις κινητοποιήσεις των απεργών εκπαιδευτικών
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Τσιάρας στην Κροατία