Ειδήσεις

Εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά


Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού δικαίου  Νομού Καρδίτσας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της χώρας μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και της ΕΕ μέσω της ΚΑΠ.

Την ίδια ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουν την μάχη για επιβίωση,  οργανώνουν τον αγώνα τους για να αντισταθούν ενάντια στους νέους φόρους και τα χαράτσια, ενάντια στο αυξημένο κόστος παραγωγής, ενάντια στους νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, η εργατική τάξη είναι αντιμέτωπη με το χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις, στην ασφάλιση, στις ΣΣΕ, στα εργασιακά δικαιώματα γενικότερα.

Η εργατική τάξη δίνει το δικό της αγώνα για την επιβίωση. Έναν αγώνα που είναι κοινός με τον αγώνα των αγροτών, γιατί κοινή είναι και η αιτία που γεννά τα προβλήματα και των αγροτών και των εργατών και των αυτοαπασχολούμενων. Και δεν είναι άλλη από  τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους στη παραπέρα κυριαρχία τους στην αγορά και  τον εξοβελισμό των φτωχών αυτοαπασχολουμένων και των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργατοϋπαλλήλων

Μόνο συμμαχώντας ενάντια στον κοινό μας εχθρό, εργατική τάξη – φτωχή αγροτιά – μικροί ΕΒΕ, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που μας κάνει πιο δύσκολη τη ζωή. Μόνο έτσι, μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας, μια ζωή που την σχεδιάζουμε εμείς, με βάση τις ανάγκες τις δικές μας κι όχι με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στήριξης και αλληλεγγύης στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας, οργανώνοντας παράλληλα το δικό μας αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσλήψεις 8 ατόμων στο Δ. Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Σπίρτζης: Το Πάσχα οι Έλληνες θα κυκλοφορήσουν στους νέους αυτοκινητόδρομους