Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο: Καμία μεταφορά Τμήματος ΤΕΙ


Τελικά οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν ότι με το σχέδιο για την νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο μεγάλος χαμένος και ριγμένος για μια άλλη φορά είναι ο Ν. Καρδίτσας.  Λάρισα 3 σχολές, Βόλος 3 σχολές, Τρίκαλα 1 σχολή, Λαμία 1 σχολή και Καρδίτσα 0 σχολή!

Διασπάται και φεύγει το καλύτερο και ποιοτικότερο τμήμα ΤΕΙ της Θεσσαλίας το Διατροφής και Διαιτολογίας που λειτουργούσε χρόνια στην Καρδίτσα  με δυναμικότητα 200 φοιτητών κάθε χρόνο και πάει στα γειτονικά Τρίκαλα. Το λέγαμε από την αρχή ότι το τμήμα αυτό κινδυνεύει άμεσα και το διεκδικούν δυναμικά και άλλοι νομοί κάτι το οποίο αν δεν κινηθούμε άμεσα όλοι οι φορείς θα γίνει πραγματικότητα. Υποβαθμίζεται επίσης ένα σημαντικό τμήμα του Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις, σε 2ετές Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Τεχνικών Κατεργασίας Ξύλου και Επίπλου!

Ως αντιστάθισμα  σε αυτή την κατάφορη αδικία που γίνεται εις βάρος του νομού μας έρχονται και ιδρύουν ένα νέο τμήμα το «Δημόσιας Υγείας» που το λογικό είναι ότι θα έπρεπε αυτό να λειτουργήσει στην Λάρισα γιατί εκεί υπάρχουν και η Ιατρική Σχολή αλλά και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου θα μπορούσαν οι φοιτητές αυτού του τμήματος να κάνουν την πρακτική τους. Σημειωτέον δε ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή για την λειτουργία αυτού του τμήματος και από την αρχή μπαίνουν ισχυρά ερωτηματικά τόσο για την δυναμικότητα όσο και για την βιωσιμότητα αυτού του τμήματος.

Είναι η ώρα που όλοι οι φορείς μακριά από ιδιωτικά και κομματικά συμφέρονται να βάλλουμε πάνω από όλα τα συμφέροντα του Νομού μας να αντιδράσουμε ενωτικά, δυναμικά και άμεσα, όχι να επαιτήσουμε αλλά να απαιτήσουμε και να διασφαλίσουμε την λειτουργία και των 4 τμημάτων ΤΕΙ ως έχει αλλά και την δημιουργια πανεπιστημιακης σχολης στο Νομό μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 η Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα