Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Ποτέ την Κυριακή


Κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων χωρίς κανένας συλλογικός φορέας του εμπορίου να της το έχει ζητήσει, εκπληρώνοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών, ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορεί να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10 Κυριακές.

Παραμονές Χριστουγέννων και σε άσχετο νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα που ψήφησε ( Ν.4446/2016, ΦΕΚ Α΄ 240/22-12-2016 διευρίνει την περίοδο των προσφορών κάθε Μάϊο και Νοέμβριο ) από 20 σε 30 ημέρες και επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων για 2 Κυριακές.

Μάλιστα το μπαλάκι της διεύρυνσης της περιόδου προσφορών και της αύξησης των Κυριακών, το ρίχνει στους Αντιπεριφερειάρχες, με πρόσχημα δήθεν τις τοπικές ανάγκες, ενώ φροντίζει να προβλέψει ότι, σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων / προσφορών συμπίπτει με Αργία, τα καταστήματα να λειτουργήσουν την επόμενη Κυριακή.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου για την Κυριακή 15 Γενάρη που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Καλούμε τους εμπόρους να μην ανοίξει ούτε ένας το κατάστημά του γιατί το ξέρουν καλά ότι το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος των καταναλωτών αλλά το ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα.

Καλούμε τους Καταναλωτές να μην αφήσουν ούτε ένα Ευρώ στα καταστήματα, να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους την κατάργηση της Αργίας της Κυριακής, γιατί είναι σίγουρο μετά των Εμπορικό Κλάδο η Κυριακή θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.

Καλούμε τέλος τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν και να απεργήσουν, να μην πάει κανείς για δουλειά.

Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί , γιατί είναι σίγουρο ότι δεν είναι αντίδοτο στα λουκέτα , αλλά οδηγεί στην εξουθένωση των εργαζόμενων και των μικροκαταστηματαρχών , διαλύει την οικογενειακή ζωή.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΠΡΑΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΓΟΥΛΑ    ΘΕΟΔΩΡΑ

Προηγούμενο άρθρο Αναβολή εκδήλωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας
Επόμενο άρθρο Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κ.Α.Μ. Καρδίτσας