Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Ποτέ την Κυριακή


Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας έχει πίσω της βαριά ιστορία. Μέσα από συλλογικούς επίμονους αγώνες και θυσίες, οι εργαζόμενοι κατόρθωσαν πρώτη φορά το 1909 αυτό που μέχρι τότε φάνταζε αδύνατο: την καθιέρωση μιας έστω περιορισμένης Κυριακάτικης αργίας.

Πέρασαν όμως πολλές δεκαετίες, ως την πλήρη δικαίωση των αγώνων αυτών, καθώς μόλις το 1975 καθιερώθηκε η πενθήμερη εργασία, η οποία είναι σχεδόν ο κανόνας για τους περισσότερους εργασιακούς τομείς.

Στις μέρες μας οι κυβερνητικές αποφάσεις έφεραν την κοινωνία στο δυσάρεστο σημείο να διεκδικεί από την αρχή τα κεκτημένα της, διαγράφοντας συλλογικούς αγώνες για την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και ελευθερίας του εργαζόμενου.

Καλούμε τους Καταναλωτές να μην αφήσουν ούτε ένα Ευρώ στα καταστήματα, να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους την κατάργηση της Αργίας της Κυριακής, γιατί είναι σίγουρο μετά των Εμπορικό Κλάδο η Κυριακή θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.

Καλούμε τέλος τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν και να απεργήσουν, να μην πάει κανείς για δουλειά.

Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί , γιατί είναι σίγουρο ότι δεν είναι αντίδοτο στα λουκέτα , αλλά οδηγεί στην εξουθένωση των εργαζόμενων και των μικροκαταστηματαρχών , διαλύει την οικογενειακή ζωή.

 

 

 

ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ,

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΑΠΡΑΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΓΟΥΛΑ    ΘΕΟΔΩΡΑ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Διδακτική επίσκεψη του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Καρδίτσας