Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας : Ποτέ την Κυριακή


 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Καρδίτσας στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει στο Εμπόριο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που καταργεί την Κυριακή Αργία για τους εργαζόμενους.

Όπως αποδείχθηκε, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που επέβαλε η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, έκανε εργαζόμενους – λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία. Καλούμε την κυβέρνηση, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της για την κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην 24ωρη απεργία γιατί χωρίς πάλη, αγώνα και διεκδίκηση δεν κερδίζει τίποτα.

 

                              ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ                 ΔΩΡΑ ΓΟΥΛΑ

Προηγούμενο άρθρο Το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ξεκίνησε τη λειτουργία του
Επόμενο άρθρο 400 δέματα με τρόφιμα μοίρασε το «Σπίτι Αγάπης» πόλεως Καρδίτσας