Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας : Φθάνει πια !!!


Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, για μια ακόμη φορά έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας διακαιώματα, έπειτα από 6 χρόνια συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την μισθωτή εργασία, αφού θα ισοπεδώσουν και θα καταργήσουν ότι έχει απομείνει όρθιο.

Τα αποτελέσματα των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.

Φτώχεια, λιτότητα, εξαθλίωση, εφιαλτικά νούμερα ανεργίας, φοροεπιδρομές, χαράτσια, εργαζόμενοι λάστιχο χωρίς εργασιακά δικαιώματα, μαζική μετανάστευση νέων επιστημόνων, μισθοί και συντάξεις, φιλοδωρήματα, αύξηση των αυτοκτονιών, υποβάθμιση και διάλυση κοινωνικών αγαθών (Παιδεία-Υγεία) και του κράτους Πρόνοιας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πλήρης αποδιοργάνωση κάθε παραγωγικού ιστού και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Απέναντι σε αυτές τις αντικοινωνικές, αντιεργατικές πολιτικές δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς ,δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας το μοιραίο.

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά, να δώσουμε άλλη μια μάχη, να ενώσουμε τις φωνές μας και να βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί,

Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη ημέρα Γενικής Απεργίας στον Ιδιωτικό Τομέα, απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε :

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
  • Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. 751 ευρώ κατώτερος μισθός,8ώρο,πενθήμερο,σταθερή εργασία για όλους.
  • Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς παρεμπόδιση και ποινικοποίηση στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που διέλυσε το συλλογικό Εργατικό Δίκαιο.
  • Καμία άρση της απόλυτης απαγόρευσης της ανταπεργίας (lock out) των εργοδοτών.
  • Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις(ατομικές και ομαδικές).Επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.
  • Προστασία της ΥΓΕΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των εργαζομένων, επέκταση των ΒΑΕ, συστηματικοί έλεγχοι.
  • Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ,για την αντιμετώπιση της αδήλωτης, της ψευδούς δηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
  • Άμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοικά επιδόματα φτώχειας και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης. Επαναφορά των συνάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Όχι στο ξεπούλημα και των εκποιήσεων του Εθνικού μας Πλούτου και των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας στρατηγικής σημασίας.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα .Να μπει ένα τέλος στις φορομπηχτικές πολιτικές, τα χαράτσια στις φοροεπιδρομές που λεηλατούν τους μισθούς και τις συντάξεις εργαζομένων και συνταξιούχων.
  • Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.
  • Να μπει ένα τέλος στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής και κατάργησης των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Για όλους μας ο αγώνας είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε μόνο μια επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Το εργατικό Κέντρο Καρδίτσας ύστερα από την απόφαση της ΓΣΕΕ να γίνουν 3 μεγάλες και μαζικές συγκεντρώσεις στη χώρα μας (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο Κρήτης) θα συμμετέχει στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης που θα γίνει την Πέμπτη 8-12-2016 στις 11:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Για την μετάβαση όλων των εργαζομένων που θέλουν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση αυτή μπορούν να μετακινηθούν με λεωφορείο που θα βάλει το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Για πληροφορίες στα γραφεία του Εργατικού και στο τηλέφωνο 2441022182.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ                     ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΟΥΛΑ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλα έτοιμα για την μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου για συμμετοχή στην απεργία