Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο: Όχι στις απολύσεις και την εκμετάλλευση των εργαζομένων


Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αρκετές καταγγελίες ανώνυμες κυρίως από εργαζόμενους  ότι οι εργοδότες τους, τους πιέζουν είτε να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας, είτε άνευ αποδοχών, είτε για εκ περιτροπής εργασία, είτε για να υπογράψουν οικιοθελή αποχώρηση με την υπόσχεση ότι θα τους επαναπροσλάβουν μόλις θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις, είτε αρνούνται να τους χορηγήσουν την ειδική άδεια γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κάποιοι τους ζητούν να επιστρέφουν πίσω τους μισθούς για όσο διάστημα θα είναι κλειστή η επιχείρηση.

Oι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση να μην υποκύπτουν στις πιέσεις αυτές, να ενημερώνουν άμεσα το Εργατικο κεντρο ή την επιθεωρηση  εργασιας για να μπορούμε να επέμβουμε άμεσα και να αναγκάζουμε τους εργοδότες να εφαρμόζουν αυτά που προβλέπονται από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Ένα μεγάλο πρόβλημα ανακύπτει με την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Super Market και ιδιαίτερα της απαράδεκτης  ημέρας της Κυριακής. Ήδη οι εργαζόμενοι εκεί εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς  και φτάνουν στα όρια της εξάντλησης με αποτέλεσμα να αυξάνετε ο κίνδυνος  γι΄αυτούς  και για τις οικογένειές τους .

Ζητάμε άμεσα από την Κυβέρνηση να απαγορέψει με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου τις απολύσεις εργαζομένων που προχωρούν πολλοί εργοδότες με πρόσχημα την κατάσταση που επικρατεί με τον Κορωνοϊό και να μην προχωρήσει στην επιβολή του μέτρου διεύρυνσης ωραρίου στα Super Market με κριτήριο ακριβώς την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και γενικότερα της δημόσιας υγείας.

Παρακαλούμε να αποφεύγετε τη διαζώση επικοινωνία και να επικοινωνείτε  με του κάτωθι τρόπους:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2441022182-25335

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Καρδίτσας Ζωή
Επόμενο άρθρο Προληπτικές απολυμάνσεις στο Δήμο Σοφάδων