Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο : 48ωρη απεργία ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού


Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Η κυβέρνηση,  σερνόμενη πίσω από τις απαιτήσεις των δανειστών και προκειμένου να αποδείξει ότι είναι καλός μαθητής στο Εurogroup στις 9 Μάη, αποφάσισε εκτάκτως να ψηφίσει στη Βουλή και μέσα στο Σαββατοκύριακο, το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει και αποδομεί τη Δημόσια Κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη μεθόδευση, που εκτός άλλων έχει ως στόχο να πιαστούν στον ύπνο οι εργαζόμενοι, τα Συνδικάτα και ο Ελληνικός λαός.

Οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι καλούνται, για μια ακόμα φορά, να θυσιαστούν, ώστε με την δρομολόγηση της διάλυσης του Ασφαλιστικού Συστήματος να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της χώρας και να σιγουρέψουν ότι η αποπληρωμή των δανείων τους θα γίνει, έστω και αν ο λαός μας οδηγηθεί στην πλήρη εξαθλίωση.

Έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ενάντια στη νέα επίθεση που δεχόμαστε.

Συμμετέχουμε μαζικά, ενωτικά, δυναμικά στη 48ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αύριο και μεθαύριο: Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Μάη, για να δώσουμε ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα ενάντια στην αποδόμηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και αγωνιστικότητα την Κυριακή 8 Μάη στον εορτασμό της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ και δίνουμε μήνυμα αντίστασης, ενάντια στις πολιτικές που ξεθεμελιώνουν συνολικά τους μισθούς μας, τις συλλογικές μας συμβάσεις , τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ , την Κοινωνική μας Ασφάλιση και τις συντάξεις.

 

                    ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 3ημερες  ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

                ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

                             ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

              ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ & ΩΡΑ 10.00 π.μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

                             ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ALPHA BANK

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ποτάμι Ν. Καρδίτσας : Σε θέση μάχης οι νέοι γραμματείς
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ : Όλοι στη 48ωρη απεργία