Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων


– Ο ισολογισμός της ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε. ΟΤΑ γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί ως και υποχρέωση, στον τοπικό τύπο ως σήμερα; (Αν έγινε και δεν το γνωρίζω, η ερώτηση – προβληματισμός δεν ισχύει).
– Πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην Α. Ε. από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων στην σημερινής διοίκησης;
– Με τι προϋποθέσεις αυτοί εργάζονται, καθώς και με ποιον τρόπο αμείβονται;
Συμμετείχα στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, δεδομένου ότι κάποιες εβδομάδες πριν, είχα καταθέσει αίτημα για να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη και προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ισολογισμός της ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε. ΟΤΑ, καθώς και επίσημη ενημέρωση με τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και με ποιες νόμιμες εργασιακές προϋποθέσεις αυτοί απασχολούνται – αμείβονται.
Αξίζει προσοχής, η ώρα της συνεδρίασης. Μεσημέρι και σε εργάσιμη ημέρα. Έξι θέματα εκτός ημερήσιας και να ήταν η πρώτη φορά; Θέματα ημερήσιας σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας..κανένα….. καθαρή υποτίμηση του Δ.Σ. μιας και προφανώς εδώ κάποιος επιχειρεί την υποβάθμιση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Και δεν είναι η πρώτη φορά… επιτυγχάνοντας με αυτόν τρόπο, την δυνατόν μικρότερη συμμετοχή και κατ’ επέκταση πιο λίγες ερωτήσεις, μικρότερο έλεγχο, χαλαρή ενόχληση….
Θέμα ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ Α. Ε. ΟΤΑ στην ημερήσια διάταξη δεν υπήρχε και τους λόγους ασφαλώς τους γνωρίζει ο Δήμαρχος, ο οποίος αν και λήθηκε εκ μέρους μου στην συνεδρίαση να απαντήσει σε ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλα προς τον ίδιον.. απαντήσεις δεν έδωσε.. Ή μάλλον καλύτερα συγκεκριμένες απαντήσεις δεν έδωσε… μάλλον σε έκθεση επιδόθηκε….
Επειδή σε καμία περίπτωση, ούτε επιθυμώ, αλλά και ούτε το δικαιούμαι, να αδικήσω τον κύριο, θέτω λοιπόν για άλλη μια φορά δημοσίως τα ερωτήματα και ας δοθούν οι απαντήσεις προς τους συμπολίτες μας, το οποίο είναι και αποτελεί το κυρίαρχο του θέματος.. οι απορίες δεν είναι ούτε καλό και βεβαίως ούτε χρήσιμο να μένουν και να διαιωνίζονται.. εκτός βέβαια, αν ο αυτοδιοικητικός μας ”άρχοντας”, εκτιμά ότι θα πάψουμε να ενδιαφερόμαστε για τα πεπραγμένα του, ότι θα σταματήσουμε να αναζητούμε απαντήσεις σε σοβαρά θέματα τα οποία αποτελούν την λειτουργία και την χρήση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :
– Ο ισολογισμός της ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε. ΟΤΑ γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί ως και υποχρέωση, στον τοπικό τύπο ως σήμερα;(Αν έγινε και δεν το γνωρίζω, η ερώτηση – προβληματισμός δεν ισχύει).
– Πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην Α. Ε. από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων στην σημερινής διοίκησης..;
– Με τι προϋποθέσεις αυτοί εργάζονται, καθώς και με ποιον τρόπο αμείβονται..;

Θυμίζω για όποιον θα ήθελε να κάνει συγκρίσεις αλλά κυρίως όμως για την ουσία του θέματος, πως στην προηγούμενη διοίκηση έως την 31/12/10, απασχολούνταν 12 έως και 14 άτομα, όλα με τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις, ΑΣΕΠ, εγκρίσεις Περιφέρειας, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.
Αξίζει επίσης σχολιασμού, το γεγονός της μη συμμετοχής της αντιπολίτευσης στο όλο θέμα, πέραν αυτής της αρχικής χαλαρής ερώτησης του πρώην Δημάρχου για το όλο θέμα….πέραν αυτής ουδέν…. η μεγάλη ”σιωπή” που ακολούθησε και μάλιστα την στιγμή κατά την οποίαν ακούσθηκε ότι η σημερινή διοίκηση τα καταφέρνει καλύτερα από την προηγούμενη..!!;
Δηλαδή ο πρώην Δήμαρχος με τον οποίον συνέπεσε να ήμουν συνεργάτης αλλά και οι παρόντες σύμβουλοι της παράταξής του, προφανώς συμφώνησαν με τα λεγόμενα του νυν Δημάρχου..!!;
Όπως και να έχει, όταν δοθούν οι απαντήσεις και μάλιστα δημοσίως, τότε θα δούμε και θα απολαύσουμε τα κατορθώματα του καθενός, τότε θα διαπιστώσουμε αν όντως κάποιοι όντως επέτυχαν στο έργο τους, ή…”επέτυχαν” πρωτόγνωρες εργασιακές καταστάσεις για τον Δήμο μας.
Να μην ξεχνάμε μεταξύ άλλων και το θέμα τους ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Κάμπου του Δήμου Καρδίτσας… και εδώ υπάρχουν πολλές απορίες…. όπως ισολογισμός κλπ. κλπ..

Αποστόλης Ξυδιάς
Προηγούμενο άρθρο Μπάχαλο για το συντακτικό και την ορολογία ενός ψηφίσματος - Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Υπογράφηκε η ΚΥΑ για την απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων