Ερώτηση για τις παιδικές χαρές από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας


Οι βουλευτές Καρδίτσας Χρ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου, Σπ. Λάππας και Ν. Μιχαλάκης μαζί με άλλους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ανάγκη επανεξέτασης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των παιδικών χαρών, με κριτήριο αφενός την ασφάλεια των παιδιών και αφετέρου την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων χωρίς ιδιαίτερη δημοσιονομική επιβάρυνση.

Στην ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα το σύνολο σχεδόν των παιδικών χαρών της χώρας μας (99%) έχουν κριθεί ακατάλληλες, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Δήμοι να έχουν λάβει αποφάσεις για το κλείσιμό τους, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης στην περίπτωση ατυχήματος. Για το Δήμο Σοφάδων ο αριθμός των παιδικών χαρών που κρίθηκαν ακατάλληλες ξεπερνά τις 70. Ο αντίστοιχος αριθμός για το Δήμο Καρδίτσας φτάνει τις 127.

Η επίλυση του ζητήματος αφορά ολόκληρη την επικράτεια καθώς κρίνεται αναγκαία η αναδόμηση και η επαναλειτουργία των παιδικών χαρών που έχουν εγκαταλειφθεί και παραμεληθεί σε πανελλαδική κλίμακα. Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά για την ψυχαγωγία των παιδιών στις παιδικές χαρές, κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα την ασφάλειά τους. Επίσης ορθά θέτει προδιαγραφές στοχεύοντας στην εξασφάλιση του βέλτιστου επιπέδου ασφάλειας. Είναι ωστόσο προφανές πως πέραν των εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων απαιτούνται επιπλέον και συναφείς πόροι για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Συνεπώς, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο το οποίο δεν θα είναι μόνο θεσμικό αλλά και οικονομικό, σύμφωνα με το οποίο θα προβλέπονται νέοι οικονομικότεροι τρόποι δόμησης των παιδικών χαρών καθώς και συνεργασία με άλλους φορείς και την τοπική κοινωνία

Προηγούμενο άρθρο Προσλήψεις γυμναστών στο Δήμο Σοφάδων – Μέσω του προγράμματος «Άθληση για όλους»
Επόμενο άρθρο Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «προσωπική ματιά» στη ΛΕΦΚ