Ερώτηση Ρόβλια για τους απλήρωτους αγρότες


 Με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, φέρνει ξανά στη Βουλή το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής παραγωγών του Νομού μας από το πρόγραμμα μείωσης νιτρορύπανσης. Για το ίδιο θέμα ο κ. Ρόβλιας είχε υποβάλει έγκαιρα Ερώτηση από 31-12-2008 και είχαν δοθεί από το Υπουργείο υποσχέσεις επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: «Ας αναλάβει επιτέλους ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις ευθύνες του για την ταλαιπωρία των αγροτών, άλλοτε για το ΟΣΔΕ, άλλοτε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άλλοτε από τον ΕΛΓΑ και πάντοτε βέβαια από την κυβέρνηση της Ν.Δ.. Οι απλήρωτοι αγρότες του Νομού μας δεν χρωστάνε τίποτα στον κ. Χατζηγάκη, ώστε να τους φέρονται με αυτόν τον τρόπο».

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι παραγωγοί του Νομού Καρδίτσας από το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης.

Κύριε Υπουργέ,

Με Ερώτησή μου στη Βουλή από 31-12-2008, σας είχα επισημάνει τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες του Υπουργείου σας και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των δικαιούχων παραγωγών του Νομού Καρδίτσας από το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης. Με την τότε απάντησή σας με αρ. πρωτ. 1512/22-1-2009, υποσχεθήκατε επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να μην καθυστερήσουν οι πληρωμές. Σήμερα, έξι μήνες μετά την Ερώτησή μου, περίπου τριακόσιοι πενήντα αγρότες του Νομού Καρδίτσας είναι απλήρωτοι από το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης. Αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο σας, αδυνατεί ή αδιαφορεί να προωθήσει έγκαιρα τις απαιτούμενες διαδικασίες για τους αγρότες, ακόμα και όταν επισημαίνουμε τα προβλήματα και τις ευθύνες έγκαιρα, με σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

– Γιατί υπήρξε αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμής των παραγωγών του Νομού Καρδίτσας από το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης.

– Πότε επιτέλους θα πληρωθούν.»

Προηγούμενο άρθρο Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αρχίζει η κατάθεση των μηχανογραφικών