Ειδήσεις

Ερώτηση Τσιάρα για τις σχέσεις Τσίπρα – Παππά με τον δικηγόρο των οφσορ εταιριών Αρτεμίου


Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, για τις σχέσεις του Μαξίμου με τον Κύπριο δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου, 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας.

Επισημαίνουν ότι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου, επισκέφθηκαν μαζί τη Βενεζουέλα και είχαν, στο Καράκας, συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας.

Υπενθυμίζουν ότι ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών, ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στις λίστες φοροαποφυγής από τον Παναμά, γνωστά και ως ΠάναμαΠέιπερς (PanamaPapers) και ότι, στις 10 Οκτωβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν, ότι η Κυβέρνηση, εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και ρωτούν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς:

 

  1. «Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την Κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά;
  2. Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου και για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που εμπλέκεται στα PanamaPapers;
  3. Ποια άλλα στελέχη, πέραν του κ. Παππά βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2013 στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου;
  4. Υπήρχαν και επιχειρηματίες σε αυτό το ταξίδι όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα και αν ναι, ποιοι;
  5. Ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα;
  6. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;»
Προηγούμενο άρθρο Η συνταγή για μια καλή ομιλία…Την αποκαλύπτει ο Δημήτρης Σιούφας
Επόμενο άρθρο Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με τον Συν/σμό Τυρνάβου