ΕΣΑΚ-ΔΕΕ Συνεργαζόμενοι: Μπροστά στις εκλογές των καθηγητών


Την Πέμπτη 18/12/2014 καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Αυτή την περίοδο κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζουν νέα σαρωτικά μέτρα στην ασφάλιση και στο μισθό, νέα άγρια φοροληστεία. Κυριολεκτικά σχεδιάζουν έναν ακόμα οδοστρωτήρα σε ό, τι έχει απομείνει όρθιο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να ενημερώσουν τους συναδέλφους, έκαναν ότι μπορούσαν για να οργανωθεί η αντίσταση και ο αγώνας, να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για σύγκρουση και σκληρή αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. Στη βάση αυτή, πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης μέσα από το μεγάλο, πανελλαδικό συλλαλητηρίου στις 1 Νοέμβρη, πρωτοστάτησαν για την επιτυχία της Απεργίας στις 27 Νοέμβρη.

Σήμερα, είναι φανερό ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε με τη μορφή των Μνημονίων, είτε χωρίς αυτά, όποιο κι αν είναι το μείγμα διαχείρισης της κρίσης και του χρέους, τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν και θα προστίθενται συνεχώς κι άλλα. Εξάλλου, το ίδιο γίνεται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε, που δεν έχουν Μνημόνια. Γι’ αυτό κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, που αποδέχονται το χρέος ή μέρος αυτού, την Ε.Ε., τους λεγόμενους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και το λεγόμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ε.Ε. δεν κάνουν καμιά κουβέντα για επαναφορά των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν με ψίχουλα και αυταπάτες να μας εξαπατήσουν.

Στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας μας γνωρίζετε χρόνια τώρα τόσο από τη στάση όσο και από τη δράση μας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η πολιτική αυτή ανατρέπεται μόνο με αγώνες. Η συμμετοχή μας στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ αποτελεί ΄΄αγκάθι΄΄ στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών, στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Στηρίξαμε τα αιτήματα του κλάδου, είμασταν πλάι στους συναδέλφους, ανυποχώρητοι σε πιέσεις και ΄΄φιλικά  χτυπήματα΄΄ στην πλάτη.

Το ΄΄κατόπιν ενεργειών μου΄΄ που κάποιοι εξακολουθούν να εφαρμόζουν πήρε την κατάλληλη απάντηση στην πράξη. Η αξιοπρέπεια του κάθε συναδέλφου είναι για μας αδιαπραγμάτευτη.

Το ρουσφέτι και η συναλλαγή ήταν πάντα απέναντί μας. Πορευτήκαμε έχοντας κατά νου μόνο την αξιοπρέπεια, τις ανάγκες και τις αγωνίες των συναδέλφων. Σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε λόγω της αντιλαϊκής λαίλαπας, τον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε.

          Τώρα που η αξιολόγηση είναι έτοιμη προς εφαρμογή, τώρα που θέλουν να προχωρήσουν στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, τώρα που οι απολύσεις γίνονται πράξη σε όλο το δημόσιο, αποτελεί μονόδρομο η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ , που θα σταθεί  εμπόδιο στα σχέδια τους, θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους, θα συμβάλλει  με κάθε τρόπο στην αποκάλυψη των σχεδίων της διοίκησης, και της κυβέρνησης  ώστε πιο αποτελεσματικά να οργανώσουμε την αντίστασή μας.

ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) – ΔΑΚΕ είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, τα «πρώτα βιολιά», για την προώθηση των αντιδραστικών–αντιεκπαιδευτικών αλλαγών, αποδείχτηκαν «κρατικοί υπάλληλοι», αλλοτριώνουν συνειδήσεις, είναι αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού.

Σου πουλάνε εξυπηρέτηση και εκδούλευση για πράγματα που αυτονόητα είναι δικαιώματά σου. Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή σου. «Μαύρισέ τους»!

Μην εμπιστεύεσαι τις διάφορες καιροσκοπικές κεντροαριστερές ομάδες και τα σχήματα των ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ) Αγωνιστικών κινήσεων-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ  (ΔΡΑΣΗ) .

Μέχρι σήμερα έχουν ρίξει πολύ νερό στο μύλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, συμπορεύονται «αλάμπρατσέτο» με την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, έχουν γίνει το μόνιμο ακροατήριο στις συγκεντρώσεις τους. Είναι φορείς του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Υπάρχει λύση και διέξοδος!

Η λύση βρίσκεται σε ένα κίνημα που παλεύει για να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών, γυναικών, κάθε νέου και νέας, ώστε όλοι μαζί να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, Μνημόνια και αφεντικά.

Αυτή είναι η γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ κι αυτό το κίνημα είναι που έχουμε ανάγκη σήμερα!

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.

ΔΩΣΕΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΑΠΑΝΤΗΣΗΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΟΝΠΑΛΙΟΚΑΙΝΕΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

ΨΗΦΙΣΕ ΕΣΑΚ-ΔΕΕ Συνεργαζόμενοι

ΕΣΑΚ ΔΕΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

(ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

1. ΚΑΚΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
3. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ
4. ΤΣΙΟΥΦΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
5. ΤΣΙΩΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε

1. ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
2. ΧΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΗ

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας αποφάσισε αύξηση δημοτικών τελών !
Επόμενο άρθρο Άρθρο του Κ. Τσιάρα: Θεσμική συνείδηση