Εσπερινές ομιλίες στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος


Το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό Μελισσοχώρι. Αμέσως μετά, τέλεσε τον Αγιασμό στο Κέντρο Ιστορικής Έρευνας Μουσειακής Συλλογής Καρδίτσης.

Την Κυριακή 16 το εσπέρας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης ξεκίνησε, μετά την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, την πρώτη από τις ομιλίες, που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, και κάθε Πέμπτη το εσπέρας στις 5:30 μ. μ. στον Ιερό Ναό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Παρασκευής στην πόλη των Φαρσάλων.

Ο πρώτος κύκλος ομιλιών έχει τίτλο: «Ερμηνεία στο κατά Ματθαίον άγιον Ευαγγέλιον».

Τον Σεβασμιώτατο κ. Τιμόθεο, παρακολούθησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ Σεραφείμ, Ιερείς της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος ξεκινώντας είπε τα εξής:

«Ίσως να έχουν ασχοληθεί σε παρελθόντα έτη και άλλοι ομιλητές με το θέμα, όμως ποτέ δεν παύει η Καινή Διαθήκη και η Αγία Γραφή να είναι το κέντρο της ζωής μας, το κέντρο της πνευματικής μας υποστάσεως, το κέντρο της Εκκλησίας μας. Στην Αγία Γραφή, όπως γνωρίζουμε, είναι καταγεγραμμένος ο αποκεκαλυμμένος Λόγος του Θεού. Η Αγία Γραφή είναι η ιστορική τεκμηρίωση σειράς γεγονότων, που αφηγούνται την ιστορία της σωτηρίας όπως πραγματοποιήθηκε από τον ενανθρωπίσαντα Κύριό μας Ιησού Χριστό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενέστερα στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, στις επιστημονικές μελέτες, στις διδασκαλίες και τις ερμηνείες των πατέρων της εκκλησίας. Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως:

«Όλοι μας καθημερινά, εκτός από την προσευχή την οποία πρέπει να κάνουμε, να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στη μελέτη της Αγίας Γραφής και κυρίως της Καινή Διαθήκης, διότι εκεί υπάρχει ακένωτη και ανεξάντλητη η παρουσία του Θεού εις την ζωή του χριστιανού».

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος είχε μία διαπροσωπική συνάντηση και συζήτηση με του παρευρισκομένους.

 

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο «Το Πολυτεχνείο ζει στη σκέψη μας και στη ψυχή μας»
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα κουκλοθεάτρου στο Κέντρο Ορίζοντες