Ειδήσεις

Εσπερινό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Καρδίτσας: Erasmus-διαδικτυακή συνάντηση


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση για τις δράσεις του προγράμματος Erasmus+ KA229 σχολική εκπαίδευση, με κωδικό  αριθμό 2018-1-EL01-KA229-047747_1 και τίτλο «Innovation and MobileLearning» την Τετάρτη 03/06/2020 στις 19:00. Το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Καρδίτσας συμμετέχει ως συντονιστής στο πρόγραμμα Erasmus, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Ι.Κ.Υ. και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνάντηση που έγινε μέσω του παγκόσμιου ιστού (www) σε αίθουσα τηλεδιάσκεψης WEBEX, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία B/θμιας εκπαίδευσης του νομού Καρδίτσας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κ. Νικόλαος Διαμαντής και Μαριάνθη Μπατσίλα. Εκ μέρους της ΔΔΕ Καρδίτσας χαιρετισμό απηύθυνε η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων κα Γεωργία Καραγιάννη.

Η μαθήτρια του σχολείου Παρασκευή Κατσακιώρη παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος και τις δράσεις που έγιναν στα πλαίσια των κινητικοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών στις 5 συμμετέχουσες χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ιταλία). Ο διευθυντής του σχολείου κ. Λούκας Ηλίας έθεσε την στοχοθεσία της τηλεδιάσκεψης και παρουσίασε την συμβολή της μάθησης εν κινήσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, τις ενέργειες και τα εργαλεία που δημιουργήθηκαν για την διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Γεώργιος Τσιαρδάκας και κα. Καλλιόπη Πάππου μίλησαν για την εμπειρία μετακίνησης και προχώρησαν σε συγκρίσεις των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών που επισκεφτήκαμε. Οι συμμετέχοντες υπέβαλαν τα ερωτήματά τους μέσω του chat ή παίρνοντας το λόγο και στο τέλος έγινε συζήτηση. Η παρουσίαση των ομιλητών και ο συντονισμός της συνάντησης έγινε από την καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσαςκα Κρικώνη Αθανασία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν δια ζώσης οι μαθητές του σχολείου μας τηρώντας τα προτεινόμενα μέτρα.

 

Προηγούμενο άρθρο Αντιπλημμυρικά έργα προστασίας του υδατορέματος Καλέντζη
Επόμενο άρθρο Την ανάπλαση της πλατείας Δικαστηρίων προωθεί η Δημοτική Αρχή