Ειδήσεις

Ευάγγελος Λέμας: Είναι ώρα να υπάρξουν ρήξεις


Η υποβάθμιση του Νομού είναι συνεχής. Παίρνουν Σχολές, κλινικές του νοσοκομείου υπολειτουργούν, συρρικνώνουν υπηρεσίες, κλείνουν υποκαταστήματα Τραπεζών, σε ένα αρνητικό σφυροκόπημα και προς την τοπική κοινωνία και προς την τοπική οικονομία. Καταστάσεις που πλήττουν την κάθε μορφή δραστηριότητας και ανάγκης των πολιτών, που ρίχνουν το επίπεδο ζωής, που «ματώνουν» ακόμα περισσότερο την ήδη πληγωμένη οικονομία της περιοχής.

Είναι τόσο προφανής η αδικία και τόσο ξεκάθαρα παράλογο αυτό που συμβαίνει, που αναρωτιέσαι, τελικά, μήπως φταίμε κι εμείς, ως Νομός και κυρίως ως φορείς; Μήπως τους δίνουμε το δικαίωμα να το κάνουν και να ικανοποιήσουν επιθυμίες και συμφέροντα άλλων, εις βάρος μας;  Διότι τα βλέπουμε να έρχονται όλα αυτά, τα βιώνουμε και δεν μπορούμε να τα αποτρέψουμε.

Κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Δεν μπορεί μόνο αυτός ο Νομός να βρίσκεται στο στόχαστρο.

Δεν λέμε ότι δεν αντιδρούμε. Δεν λέμε ότι παρακολουθούμε άπραγοι. Αν θέλετε, θεωρούμε, ότι εξαντλούμε και τα περιθώρια της «πολιτισμένης» αντίδρασης. Συσκέψεις, συναντήσεις, υποβολή αιτημάτων, συλλαλητήρια και πρόταση, τώρα, για κάθοδο στην Αθήνα, αν το σχέδιο νόμου πάει ως έχει προς ψήφιση, την ημέρα που θα ψηφίζεται.

Καλά όλα αυτά και δοκιμασμένα, αλλά δεν θα έλεγα και επιτυχημένα. Δεν δείχνει να «ιδρώνει κανενός το αυτί».

Δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Τονίζουν ίσως την αγωνιστικότητα προσώπων, που πάνε προς εκλογές και το έχουν ανάγκη, αλλά υστερούν σε αποτελεσματικότητα. Μακάρι να γίνει κάτι τώρα, αλλά τίποτα δεν δείχνει προς θετική κατεύθυνση.

Ίσως σε απάντηση σε όλα αυτά να είναι «το σπάσιμο των αβγών». Γιατί χωρίς αυτό, ομελέτα δεν γίνεται.

Ίσως είναι η ώρα να υπάρξουν ρήξεις και να χτυπήσουν χέρια στο τραπέζι.

Να απαιτηθεί έμπρακτα – και με κινήσεις που θα πείθουν- η άρση της αδικίας της Καρδίτσας.

Υπάρχουν παραιτήσεις αιρετών κάθε βαθμίδας, υπάρχουν αποκλεισμοί οικονομικών δραστηριοτήτων που θα «ακούσει» η κεντρική εξουσία, υπάρχουν τρόποι που μπορεί να μην κρίνονται «πολιτισμένοι» και «δόκιμοι», αλλά δεν ξέρω πόσο πολιτισμό εμπεριέχουν αποφάσεις που έχουν θυματοποιήσει ένα ολόκληρο Νομό.

Το θέμα είναι να βρεθούν αυτοί που θα πάρουν την απόφαση.

Που θα βάλουν πραγματικά το συμφερον του νομου μπροστα και μονο αυτο.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά του ΣΕΑ Παλαμά σε μαθητές
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε από το Δήμο Μουζακίου το γήπεδο 5Χ5 στη Μαγούλα