Ειδήσεις

Ευάγγελος Λέμας: Το Επιμελητήριο είναι υπόθεση όλoυ του Επιχειρηματικού κόσμου, διότι τα προβλήματα είναι κοινά


Οι εκλογές για τη νέα Διοίκηση των Επιμελητηρίων, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, διεξάγονται σε μία περίοδο, όπου o επιχειρηματικός κόσμος απαιτείται να δώσει δυναμικά το παρόν.

Tο περιβάλλον του ελληνικού επιχειρείν σήμερα πλήττεται από μια Οικονομική κρίση με διάρκεια και σκληρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, υπερφορολόγηση, ασφαλιστικές εισφορές που διακρίνονται για την αμετροέπεια τους, ανύπαρκτη τραπεζική χρηματοδότηση, κλπ. Συνεπώς, οι επικείμενες εκλογές πραγματοποιούνται σε μια ιστορική συγκυρία, πραγματικά κρίσιμη. Μια ιστορική συγκυρία, η οποία επιβάλει νέου τύπου επιλογές.

Το νέο ξεκίνημα που έχουμε σχεδιάσει στο “NEΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ”, περιλαμβάνει νέους στόχους, νέους σχεδιασμούς, αλλά και διορθώσεις ή αλλαγές σε ότι δεν έγινε σωστά ή δεν έγινε καθόλου τα προηγούμενα χρόνια.

Για την επίτευξή του, πάνω από όλα χρειάζεται σύνθεση και διάλογος, μακριά από διαχωριστικές πρακτικές.

Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας δεν μπορεί να είναι υπόθεση λίγων ή μερικών, δεν μπορεί να κινείται σε λογικές του «εμείς» και οι «άλλοι».

Το Επιμελητήριο είναι υπόθεση όλων, διότι τα προβλήματα είναι κοινά, ανάλογα με τον κλάδο, διότι η προσπάθεια πρέπει να είναι κυρίως συλλογική.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το”NEΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ” συμπεριλαμβάνει ένα σύνολο δυναμικών εκπροσώπων όλων των επιχειρηματικών κλάδων του Ν. Καρδίτσας με νέες αντιλήψεις, αλλά και με χρήσιμη εμπειρία, με γνώσεις, με προοπτική και με καινοτόμες ιδέες.

Ήδη ολοκληρώνουμε το Συνδυασμό μας καθώς και τον σχεδιασμό για τη δράση μας τα επόμενα χρόνια με έναν και μόνο στόχο. Να δούμε την Καρδίτσα να μεγαλουργεί επιχειρηματικά. Να προοδεύει προς όφελος της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτών της.

Στόχος μας την επόμενη ημέρα των εκλογών, ένα Επιμελητήριο Καρδίτσας που:

*Να στηρίζει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις – μέλη του, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

*Να αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες και εξειδικευμένη γνώση, προσφέροντας στις επιχειρήσεις, κάθε μεγέθους καινοτόμες λύσεις και εργαλεία – προγράμματα που εξοικονομούν χρόνο και κόστος, έγκυρη ενημέρωση, καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη, ευκαιρίες κατάρτισης, δικτύωσης και ανάπτυξης – βελτίωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

*Να έχει ενεργή συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων με σκοπό την εξάλειψη του παρεμπορίου, που μαστίζει καθημερινά την αγορά.   Και κυρίως,

*Να συμμετέχει και να μπορεί να βρίσκεται στα κέντρα των αποφάσεων, χωρίς να είναι απλός και αμέτοχος παρατηρητής τους.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους πρώτους βασικούς στόχους, με τους οποίους θα ξεκινήσουμε εντελώς από την αρχή μια νέα προσπάθεια για την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο του Ν. Καρδίτσας και θέλουμε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες μαζί μας, συμπαραστάτες, αλλά και συνεργάτες.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

 

Ευάγγελος Λέμας -Υποψήφιος Πρόεδρος στο ΕΒΕ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο 4η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή σε προγράμματα που αφορούν τη μελισσοκομία