Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Σοφάδων για τα έργα της περιοχής


Όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το δήμο Σοφάδων, τέθηκαν κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο της πόλης το βράδυ της Δευτέρας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου με τη Δημοτική Αρχή Σοφάδων, με στόχο να υπάρξει διεξοδική συζήτηση για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Δήμου και Αντιπεριφέρειας. Από την πλευρά του δήμου Σοφάδων μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος, οι αντιδήμαρχοι Β. Αλεξόπουλος, Β. Αγγελόπουλος , Τ. Ευαγγελογιάννης, Δ. Ζάβαλος και Χ. Παπαμαργαρίτης, δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων και υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την πλευρά της αντιπεριφέρειας εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκο μετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ορέστης Ψαχούλας, η εντεταλμένη Περ. Σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ. Γεωργία Κόκκαλη, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ Μάττας και Αναγνωστόπουλος, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Τσέλιου, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημήτρης Κωστής.

Εισαγωγικά ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως ο Δήμος Σοφάδων είναι μια δυναμική περιοχή με αγροτικό χαρακτήρα, η οποία αποτελεί κρίσιμο μέγεθος για την αναπτυξιακή διαδικασία που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο αγροτικός τομέας με τις παραδοσιακές του καλλιέργειες σε συνδυασμό και με νέες μορφές επιχειρηματικότητας που αναπτύσσονται στην περιοχή δημιουργούν αίσθημα αισιοδοξίας. Ο κ. Τσιάκος είπε επίσης πως στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής είναι η λίμνη Σμοκόβου που δίνει μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης στον τουριστικό τομέα ενώ στηρίζει αποφασιστικά τον αγροτικό, οι εξαιρετικές ιαματικές πηγές με τα λουτρά Σμοκόβου να πρωτοστατούν στον ιαματικό – θεραπευτικό τουρισμό και ο έφορος πεδινός κάμπος. Ξεχωριστά στάθηκε στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται από τον Ε – 65 καθώς όπως υπογράμμισε με την ολοκλήρωσή του, στην κυριολεξία θα αλλάξει ο χάρτης όχι μόνο της περιοχής των Σοφάδων και της Καρδίτσας αλλά του συνόλου της Κεντρικής Ελλάδας. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που εκτελείται στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων με στόχο να υδρευθεί όλη η νοτιοανατολική πλευρά της Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου, λέγοντας πως είναι έργο ζωής αφού θα δώσει καθαρό πόσιμο νερό για πολλές δεκαετίες σε χιλιάδες κατοίκους που σήμερα υδρεύονται με νερό επιβαρυμένο ή ακόμη και ακατάλληλο προς πόση. Ο κ. Τσιάκος αναφέρθηκε επίσης στον οδικό άξονα Σοφάδες – Ν. Μοναστήρι που βρίσκεται υπό κατασκευή και όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο όχι μόνο για τους Σοφάδες αλλά για όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Ο κ Τσιάκος υπογράμμισε πως προκάλεσε αυτή τη σύσκεψη σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σοφάδων για να υπάρξει αναλυτική καταγραφή των αναγκών της περιοχής και όσες εντάσσονται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Περ. Ενότητας να γίνει προσπάθεια να ικανοποιηθούν. Πρόσθεσε δε πως η νέα δημοτική αρχή Σοφάδων είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί για την περιοχή και τους κατοίκους, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον. Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι η συνεργασία μεταξύ της νέας δημοτικής αρχής Σοφάδων και της Αντιπεριφέρειας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και έτσι θα συνεχισθεί. Στη συνέχεια άκουσε αναλυτικά τόσο το δήμαρχο Σοφάδων όσο και τους υπόλοιπους αιρετούς, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε ζητήματα της περιοχής τους.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Σοφάδων, οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός νέου βασικού αναπτυξιακού εργαλείου για τα επόμενα χρόνια. Με τα έργα που επιθυμούμε να προωθηθούν στην περιοχή-ιδιαίτερα μέσα από το νέο ΕΣΠΑ(ΣΕΣ) θέλουμε ο δήμος Σοφάδων να αλλάξει ριζικά. Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον και σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια προχωράμε στην υλοποίηση ενός στοχευμένου προγράμματος που έχει σαν σκοπό την υλοποίηση νέων απαραίτητων έργων. Στόχος μας είναι να δούμε τις ανάγκες όλων των κοινοτήτων σηματοδοτώντας το μέλλον με δράσεις του παρόντος. Αυτή μπορεί και πρέπει να είναι και η μεγάλη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στο τέλος της σύσκεψης συμφωνήθηκε πως κοινός στόχος είναι

η προώθηση έργων και αναπτυξιακών προγραμμάτων, τα οποία θα αφήσουν το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα στον δήμο Σοφάδων, αναδεικνύοντας τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Τέλος συμφωνήθηκε η σύσκεψη σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να επαναληφθεί για να εξετάσει τα όποια νέα δεδομένα θα έχουν προκύψει.

Προηγούμενο άρθρο 3 προσλήψεις στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Η Πανθεσσαλική Στέγη γιόρτασε τα 133 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας