Ευχές Θεοχάρη Μαρίας για τα Χριστούγεννα


 Οι φετινές γιορτές έρχονται σε δύσκολες μέρες για τον τόπο μας, όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια, ο φόβος και ο προβληματισμός. Διερχόμαστε μία περίοδο βαθειάς κρίσης, πολιτικής, κοινωνικής, αλλά ιδιαίτερα οικονομικής. Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αμφισβητείται έντονα, και, δυστυχώς, όχι αδικαιολόγητα.

 Την οικονομική κρίση τη βιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά εκείνοι που δοκιμάζονται περισσότερο είναι τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, η μεσαία επιχείρηση. Βιώνουν τα σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής με στωικότητα και υπομονή. Μέτρα που υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να πάρει, προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Σε αυτά τα στρώματα, όμως, έχουμε υποχρέωση να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Να μην είναι μόνο αυτοί που θα πληρώσουν το «μάρμαρο» της κρίσης. Τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής θα πρέπει να είναι ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πιστεύουμε, όμως, κι ευχόμαστε όλοι, ότι αυτές οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες. Θα αποδώσουν οι κόποι, και η χώρα θα βγει από την κρίση. Στο τέρμα του τούνελ θα δούμε ξέφωτο. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αυτόν τον στόχο έχουν. Να καλυτερεύσουν τα δημοσιονομικά μας και να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Και θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Εύχομαι από καρδιάς στους συμπολίτες μου Καρδιτσιώτες Χρόνια Πολλά. Οι δυσκολίες των φετινών Χριστουγέννων ας είναι οι τελευταίες. Να περάσουν ευτυχισμένα με τις οικογένειές τους, και να έχουν, πάνω απ’ όλα, υγεία. Η γέννηση του Θεανθρώπου ας φέρει ψυχική γαλήνη σε όλους μας. Στις μέρες που ζούμε, το έχουμε απόλυτη ανάγκη όλοι μας.

Προηγούμενο άρθρο Το γηροκομείο και το ΚΕΠΕΠ επισκέφθηκε το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Στο 1° ΕΠΑ.Λ Καρδίτσας