Ειδήσεις

Ευχαριστήρια επιστολή Ομάδας Καθαρό νερό στο Φύλλο


Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε τα ευχάριστα νεα για την ένταξη του έργου αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης στο χωριό μας Φυλλο Καρδίτσας στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Ως μέλη της κίνησης Καθαρό Νερό για το Φυλλο θα θέλαμε να μοιραστουμε μαζί με τον υπόλοιπο κοσμο τη χαρά και τη συγκίνηση μας που οι προσπάθειες χρόνων επιτελους απεδωσαν.

Μπορει αυτη η ιστορία να έμοιαζε ενα χαμένο κυνήγι θησαυρού για κάποιους, ομως το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Ξεκινώντας αυτη την προσπάθεια στα μεσα του 2013 συναντησαμε αρκετές αντιστάσεις και δυσκολίες, ομως βρήκαμε και πολλούς συνοδοιπόρους που μας παρειχαν πολύτιμη βοηθεια.

Και σε αυτο θελουμε να σταθούμε, ευχαριστώντας τους και δημοσίως.

Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του Φύλλου, τους συγχωριανούς μας, οι οποίοι στην πλειονότητα τους, και ανεξαρτήτως ηλικίας, βοηθούσαν οπως μπορούσε ο καθένας (μαζεύοντας δείγματα νερού, με την παρουσια τους στα δημοτικά συμβουλια Παλαμα, περιφέρειας και Αθηνων κτλ) καθώς και το Σύλλογο Γυναικών Φύλλου.

Συγχαρητηρια αξίζουν και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Παλαμά που έφεραν σε πέρας το έργο τους απρόσκοπτα ως όφειλαν.

Αν και οι σχεσεις μας με την πρώην Δημοτική Αρχή δεν ηταν ιδανικές, οφείλουμε να πουμε πως έστω και εν μεσω δικών μας πιέσεων επανέφερε καθυστερημενα το θεμα στην επικαιροτητα. Σε αντίθεση οι υπάλληλοι του Δήμου Παλαμα στήριζαν τον αγώνα μας απο την αρχη οσο μπορούσαν με τα πενιχρά μεσα που διέθεταν (π.χ στην τεχνική υπηρεσία υπήρχαν μονο δυο υπολογιστές).

Ενα μεγάλο ευχαριστω φυσικα οφείλουμε στις εφημερίδες της περιοχής (Νέος Αγων, Πρωινός Τυπος, Επικαιρότητα, Αληθεια της Καρδιτσας), καθώς και στο Δίκτυο ΕΡΑ Θεσσαλίας/Ραδιοθάλαμος Καρδίτσας που παρουσίαζε το θέμα στις δύσκολες εποχές όταν το αγνοούσαν οι πολλοί. Επισης την ΕΡΤ3 που εκανε επιτόπιο ρεπορταζ και κάλυψαν το θεμα μιλώντας με τους κατοίκους, προβάλλοντας το κατόπιν στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων, την Εφημερίδα των Συντακτών και ειδικά το δημοσιογράφο Στέργιο Ζιαμπακα με το δισέλιδο ρεπορταζ τους. Και φυσικα τα διαφορα sites (LIFO, παλμός, ekarditsa, karditsalive, ikarditsa) και το παρατηρητήριο πολιτών για την αειφόρο ανάπτυξη, αλλα και τον Παυλο Σαμαρά με το blog της Ιτέας ο οποιος καλυψε το θεμα απο την αρχη.

Τα Νερά Θεόνη συνέβαλαν στην προσπάθεια μας χορηγώντας μας μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμενων μπουκαλιών τα οποια μοιράστηκαν στους κατοίκους.

Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητηρια μας στην τωρινή δημοτική αρχη που έθεσε το θεμα επι τάπητος και προχώρησε τις διαδικασίες κάνοντας το καθήκον της ένθερμα αλλα και τη διεύθυνση της Αντικεριφερειας που πίεζε τις διαδικασίες.

Θα συνεχισουμε να ειμαστε διπλα τους για οτι χρειαστει αλλα και για να παρακολουθούμε τις διαδικασίες οι οποίες ελπίζουμε να ειναι ταχύτατες.

ΥΓ Αν και θεωρούμε οτι ειναι αυτονόητο, πάρολαυτα θα θέλαμε να δηλώσουμε ρητά ακομα μια φορα οτι δεν εχουμε καμια βλεψη και καμια υστεροβουλία απο ολο αυτο. Μοναδικός μας στόχος ηταν, ειναι και θα ειναι το να ανοίγει τη βρύση του ο καθε κάτοικος και να πίνει πόσιμο νερό.

Με εκτίμηση,

Για την ομάδα Καθαρό Νερό στο Φυλλο

Ευριπιδης Βουζας

Πέννυ Ζαμπούκα

Βαγγελης Παπαβασιλείου

Παντελης & Ντίνα Πυκνή

Βάιος Ταντος

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια επιστολή από το Δ.Σ. του Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑ