Ειδήσεις

Ευχαριστήρια επιστολή της Πανεπιστημονικής για τις εκλογές του ΤΕΕ


Η Πανεπιστημονική χαιρετίζει τους συναγωνιστές που τη στήριξαν και σ’ αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη στην οποία έλαβε 45 ψήφους στο Ν. Καρδίτσας (πανελλαδικά 1891)  και ποσοστό 12,53%, αναδεικνύοντάς την 3η δύναμη συγκρατώντας παράλληλα τις δυνάμεις της σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Χάρη στη συμβολή τους ξεπεράστηκαν με μικρές απώλειες  τα κενά που δημιουργούνται απ’ την αναγκαστική μετανάστευση στο εξωτερικό, τη διαγραφή και τη μη εγγραφή στο ΤΕΕ (λόγω υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ) και την συνταξιοδότηση πολλών φίλων της Πανεπιστημονικής που δεν δικαιούνται να ψηφίσουν.
Παρά τη σημαντική φθορά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός αφού η δυσαρέσκεια εγκλωβίζεται στην αποχή και στην ενίσχυση της ΝΔ και ορισμένων τοπικών-συντεχνειακών σχημάτων που ουσιαστικά εντάσσονται στην ενδοαστική διαπάλη για τον έλεγχο του ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και της Τράπεζας Αττικής και φέρουν περίτρανα την πολιτική σφραγίδα βασικών αστικών πολιτικών δυνάμεων, υπεύθυνων για τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, εργαζομένων μηχανικών και συγκεκριμένα, για το Νομό μας, του ΠΑΣΟΚ. Διότι πως αλλιώς, εκτός των άλλων,  μπορεί να εξηγηθεί η συνολική εκλογική «συντριβή» της επίσημης παράταξής του η οποία έλαβε μόλις 6(!!) ψήφους;
Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της Πανεπιστημονικής θα βρεθούν στη πρώτη γραμμή του αγώνα την επόμενη περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης με τα νομοσχέδια για την προώθηση της «απελευθέρωσης» και του χωροταξικού σχεδιασμού.

Το δίκιο μας άλλωστε θα κριθεί στους δρόμους, όλο το επόμενο διάστημα τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Πανήγυρης Αγίου Φιλούμενου
Επόμενο άρθρο Ορ. Ψαχούλας : Πιάσαμε πάτο - Ώρα μηδέν για την επιχειρηματικότητα